cookie-og-privatlivspolitik
Remisen er bevaret  og ses her bag Preben Jelsbak (tv), som overrækker diplomet for Årets Forskønnelse 2019 til Lise-Lotte og Tom Pedersen i Søllested.
Remisen er bevaret og ses her bag Preben Jelsbak (tv), som overrækker diplomet for Årets Forskønnelse 2019 til Lise-Lotte og Tom Pedersen i Søllested.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

Forskønnelse af brandtomte

Efter brand har Lise-Lotte og Tom Pedersen overtaget nabogrunden, hvor de nu har sået græs og anlagt bede.
15. marts 2019 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Det var et fantasifuldt og ganske anderledes byggeri, familien Pedersen havde som nabo på Ejerslykkevej i Søllested indtil for nylig. Meget var opført i beton, og inspirationen var mangfoldig, hvilket kom til udtryk på en måde, som for udenforstående kunne virke rodet og uoverskuelig, mens ejeren ganske givet har haft en dybere mening med ethvert tiltag.

Men så pludselig var det hele slut. 26. maj sidste år brændte bygningerne på Ejerslykkevej 10 så meget ned til grunden, at intet kunne genopføres.

Kort efter branden blev Tom og Lise-Lotte Pedersen, som bebor nabogrunden, Ejerslykkevej 12, kontaktet af forsikringsselskabet, som ville høre, om ægteparret kunne være interesseret i at overtage brandtomten.

Efter en kort tænkepause sagde Lise-Lotte og Tom ja til tilbudet - og 1. august sidste år overtog de den rodede grund, hvor resterne efter branden stadig fyldte meget og gjorde et uoverskueligt og rodet indtryk.


900 m2 udvidelse

I dag er så godt som alle spor efter den voldsomme brand, der formentligt skyldtes defekte elinstallationer, væk.

I stedet står en pænt friseret grund med nysået græsplæne og sirligt anlagte bede. Og Tom og Lise-Lotte har masser af andre planer med grunden, hvor der fremover både skal være bistader, køkkenhave, frugttræer og blomsterbede.

For det initiativ modtog Lise- Lotte og Tom Pedersen for nylig prisen for Årets Forskønnelse 2019 - en pris der hvert år uddeles af Preben Jelsbak på vegne af Højreby Turistkreds.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce