cookie-og-privatlivspolitik
55-årige Henrik elsker Vestlolland, og han vil gerne tænde lys i folk gennem sin kunst.
55-årige Henrik elsker Vestlolland, og han vil gerne tænde lys i folk gennem sin kunst.
Foto: Privat

Extra Posten

Langøs ro får Henrik til at synge

Henrik Anker Vej Sørensen bruger al sin fritid på kunstneriske aktiviteter - og snart kan man høre ham synge og spille i både Langø og Horslunde.
04. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Det var selvfølgelig en kvinde, som lokkede jyden Henrik Anker Vej Sørensen til Lolland for en 7-8 år siden. Men selvom forelskelsen falmede, har Henrik besluttet sig for aldrig igen at forlade Lolland - så stor er hans kærlighed til øen, senest til Langø, hvor han bor og elsker roen, vidderne og de venlige langø-boere.

Kunst har altid fascineret Henrik. Han udgav sin første digtsamling i 1987. Siden er der kommet flere digte, en roman, adskillige malerier og musiknumre fra den autodidakte multikunstners hånd og ånd.

Til dagligt underviser han på Stormarkskolen i Nakskov - i fagene kristendomskundskab, geografi og biologi, blandt andet.

I fritiden i rækkehuset i Langø komponerer han musik, som har en helt unik lyd - noget i retning af et mix mellem Sebastian og C. V. Jørgensen, har mange sagt til ham.

Henrik spiller selv flere instrumenter og synger, når han indspiller numre, som han lægger på nettet.

Når han derimod skal ud og optræde live, spiller han akustisk guitar og synger.

Du har mulighed for at høre Henrik live 10. oktober i Langø Forsamlingshus. Koncerten begynder klokken 19.30.

Han spiller igen 5.november i Horslunde Festlokaler. Billetter til begge koncerter kan købes på ticketmaster.

Du kan også høre Henriks musik på Spotify, hvor hans nyeste ep med tre numre ligger. Senere i år udgiver han en julesang, som han glæder sig meget til at spille. For den er virkelig sød og meget speciel, lover han.

Henrik regner med, at han i 2020 skal spille i både Nakskov og Maribo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her