cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Spätburgunder Terra Lapidis 2009

Den er rubinrød i glasset, og giver i duften hurtigt indtryk af kogt frugt, modne jordbær og lidt vanille. Duften bliver dog hurtigt mere kompleks og nuanceret, med toner af viol, muskatnød, krydderi og urter.
02. juli 2013 kl. 06:23 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Spätburgunder Terra Lapidis 2009
Tyskland, Leiwen/Mosel
Drue: Spätburgunder (Pinot Noir)
75 cl, 13,5% vol
Årgang 2009
Forhandles hos www.vintjenesten.dk

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
4 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

I mange år efter afslutningen på anden verdenskrig, lå fortidens skygger tungt over det detroniserede Tyskland.
I nyere tid er det (i hvert fald i vinens verden) Liebfraumilch og dens tunge sødme der udgør denne skygge.

Lidt research har vist, at den billige og meget søde Liebfraumilch rundede 175 millioner solgte flasker årligt midt i firserne, hvilket ikke levnede det store initiativ for de tyske producenter til, at give sig i kast med ret meget andet.
Efterspørgslen har dog heldigvis ændret sig i retning af højere kvalitet, hvilket de tyske producenter naturligt nok har indstillet deres produktion på. Ændringerne har bevirket at Tyskland den dag i dag leverer nogle af verdens allerbedste og fineste hvide vine, ikke mindst på Riesling.

Tyskland er til stadighed kendt som en hvidvinsnation, men andelen af blå druer til produktion af røde vine stiger i takt med kvaliteten, ikke mindst Spätburgunder (Pinot Noir) giver gode resultater i det kølige klima ved Mosel floden, hvilket denne røde vin fra Weingut Schneider er et glimrende eksempel på.

Den er rubinrød i glasset, og giver i duften hurtigt indtryk af kogt frugt, modne jordbær og lidt vanille. Duften bliver dog hurtigt mere kompleks og nuanceret, med toner af viol, muskatnød, krydderi og urter.

Smagen afspejler ganske godt duftindtrykkene, og suppleres med en smule mynte og anis. Det er en tør men meget varm og blød vin, der på trods af et fint lagringspotentiale, allerede nu er utrolig afrundet og som med sine bløde tanniner formår, at fremstå fed og silkeagtig på trods af sin lette karakter.

Netop karaktér, kunne man måske efterlyse lidt mere af i vinen, der uden nævneværdig garvesyre og fasthed i tanninerne, næsten bliver ”for venlig” og lidt kedelig på trods af de mange nuancer og den gode længde på eftersmagen.

Når det er sagt, så er det en efter tysk målestok, utrolig flot rødvin, som bestemt ikke behøver bøje nakken når den skal måles op imod fransk Bourgogne eller vine på Pinot Noir fra oversøiske lande.

Prøv den til ikke for kraftige retter med f.eks. pasta eller fjerkræ, gerne kombineret med nogle lækre svampe, som ville klæde vinen rigtig godt.

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Vintjenesten.dk og kan her købes for 115, kr. for en flaske.
www.vintjenesten.dk
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.