NFC vandt med besvær

Falstringerne skulle bruge forlænget spilletid for at slå HIK i pokalturneringen.

GENTOFTE Nykøbing FC er videre til 3. runde i DBU's Landspokalturnering for første gang i fem år.

Men "bjørnebannden" måtte slide hårdt for sejren på udebane mod 2. divisionsholdet HIK, der først blev slået 3-2 efter forlænget spilletid.

Cheftræner Jens Olsen havde hele syv ændringer i startopstillingen på kunstgræsset i Gentofte Sportspark, og gæsterne fik en god start, da Emil F. Holten bragte 1. divisionsholdet foran på straffespark efter godt et kvarter.

Men den tidligere NFC-spiller Mathias Olsen udlignede få minutter senere på endnu et straffespark. Inden pausen sørgede Sigurd B. Schøndorf for en ny føring til gæsterne med en scoring direkte på frispark.

Forspringet så ud til at holde kampen ud, men små ti minutter før tid fik HIK udlignet ved "vikarlandsholdsspiller" Rasmus Johansson.

Så måtte kampen ud i 2 x 15 minutters forlængelse, hvor Chris Thorsheim - lige før sidebyttet - blev matchvinder med sin første officielle scoring for NFC.

Læs mere om kampen i Folketidende torsdag.

• Emil F. Holten (blå trøje) bragte Nykøbing FC foran 1-0 på straffespark i pokalkampen mod HIK. Foto: Martin Ravn, Jysk-fynske medier