cookie-og-privatlivspolitik
Foto©Jan Knudsen   2021-02-09   Stor politi aktion mod ulovligt arbejde ved byggeri af femernforbindelsen
Alle de 28 søfolk som blev anholdt bliver nu udvist.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Alle anholdte søfolk udvises

Alle 28 søfolk som blev anholdt tirsdag har fået en bøde, indrejseforbud og udvises.
11. marts 2021 kl. 12:31 Af Citathistorie

Alle de 28 russiske sømænd, der blev anholdt på Femern-byggeriet i tirsdags for at arbejde ulovligt, har fået deres sager behandlet af myndighederne, skriver Fagbladet 3F.

Det fortæller politiinspektør Peter Compen, der er leder af udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- Udlændingestyrelsen har behandlet alle sigtelserne og udfaldet er, som vi forventede. Alle 28 søfolk har fået en bøde for ulovligt arbejde i Danmark. Derudover får de et indrejseforbud på to år, siger han til Fagbladet 3F.

- Det betyder, at de alle skal udvises af landet hurtigst muligt, siger Peter Compen.

Da det drejer sig om regler indenfor udlændingeloven, er det Udlændingestyrelsen, der træffer afgørelser i sagerne.

Annonce

De 28 sømænd kan dog vælge at udfordre afgørelsen ved en domstol senere på måneden.

- Men det er ikke mit indtryk, at de vil gøre det. Det hele er foregået ganske stille og roligt, og de russiske sømænd har taget afgørelserne til sig, siger Peter Compen.

De 28 russiske sømænd er lige nu indlogeret på de to slæbebåde, de har arbejdet på for Femern-byggeriet. Bådene ligger for kaj i Rødbyhavn.

Politiet har inddraget mændenes papirer og pas, så de ikke kan forlade bådene og søge andet arbejde.

- De sejler ikke bare lige afsted, vi har alle deres dokumenter og har godt styr på dem, siger Peter Compen.

Annonce

Herfra skal de russiske sømænd nu afvente at blive sendt hjem.

Det er Hjemrejsestyrelsen, en myndighed under Udlændingestyrelsen, der står for at sende russerne ud af Danmark.

I et mailsvar til Fagbladet 3F oplyser Hjemrejsestyrelsen:

- På nuværende tidspunkt er vores medarbejdere til stede og udfører den relevante hjemrejsesagsbehandling, blandt andet samtaler med hver enkelt af de russiske sømænd. Hjemrejsestyrelsen er i dialog med rederiet og arbejdsgiveren om, hvorvidt udsendelserne skal ske via slæbebådene eller med fly, står der i svaret.

For politiet og Udlændingestyrelsen er næste opgave at afgøre, hvilken sanktion, der skal ramme arbejdsgiveren til de 28 sømænd, som er blevet hyret under ulovlige forhold.

Annonce

- Nu skal vi på baggrund af søfolkenes forklaringer og den efterforskning, vi ellers har gjort, finde frem til de rette arbejdsgivere og så skal de også sigtes for ulovligt arbejde, siger Peter Compen.

Det er det hollandske konsortium, Fehmarn Belt Contractors (FBC), der har hyret de russiske søfolk til at arbejde på Femern-forbindelsen.

Så sent som i går afviste FBC, at deres ansatte arbejdede ulovligt i Danmark. I stedet mente firmaet, at de danske udlændingemyndigheder og politiet tager fejl.

- FBC er af den opfattelse, at FN’s konvention om søfarendes arbejdsforhold (MLC) gælder for mandskabet på de internationale fartøjer, der er i gang i Rødbyhavn under Femern Bælt-projektet. Alle de arresterede besætningsmedlemmer arbejder i overensstemmelse med MLC’s regulativer, skrev pressetalsmand Arno Schikker til Fagbladet 3F.

Fagbladet 3F forsøger at få en kommentar fra Fehmarn Belt Contractors til, at de 28 sømænd nu er udvist af Danmark for ulovligt arbejde, men har indtil nu ikke fået svar.

Annonce

Fagbladet 3F forsøger også at få en kommentar fra Femern A/S, den offentlige bygherre på Femern Bælt-forbindelsen, til afgørelserne og hvad de får af betydning på byggeriet, men har endnu ikke fået svar på flere henvendelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE