cookie-og-privatlivspolitik
Holger Schou Rasmussen.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Femern

Borgmester: Det har vi ventet på siden 2008

Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen er rigtigt godt tilfreds med, at byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen nu for alvor kan gå i gang.
01. januar 2021 kl. 10:36 Af Jakob Poulsen

- Det her har vi ventet på, siden 2008. Dagen i dag er der, hvor størstedelen af kontrakterne på byggeriet nu er indløst, og byggeriet kan gå i gang. Det er én lang julegave, for gevinsterne bliver større og større i de kommende år og topper først i 2025-26, hvor der vil være rigtigt mange mennesker i gang dernede.

Sådan lyder reaktionen fra Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på, at byggeriet af den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland under Femern Bælt nu officielt er sat i gang.

I første omgang er det dog stadig kun forberedelserne til selve byggeriet, der kører videre, men med igangsættelsen af byggeriet af blandt andet den store tunnelelement-fabrik bliver det hele mere konkret nu.

Selvom borgmesteren har fulgt forberedelserne til projektet i 12 år, bliver han ifølge eget udsagn stadig overrasket over, hvor stort det bliver. Og han håber, at Lolland også kan profitere af det, når byggeriet engang står færdigt.

Eksempelvis håber han, at tunnelelementfabrikken, som ellers efter planen skal rives ned igen, når tunnellen står færdig, kan få lov at blive liggende.

Annonce

- Vi kan jo være heldige, at det ender med at blive en permanent fabrik, så de også skal lave elementer til andre nye projekter i Danmark eller Europa, siger han og nævner en havnetunnel i København som et muligt eksempel.
- Det betyder jo noget, hvis den kan skabe arbejdspladser her i området i måske 15 år, tilføjer han.

Holger Schou Rasmussen ser i det hele taget lys - om ikke for enden af tunnellen, så i hvert fald forude - for Lolland.
- De helt store muligheder for Lolland starter nu. Når forbindelsen er færdig, får vi langt hurtigere togforbindelser til eksempelvis Hamburg og Berlin. Når man ligger ved det, nogle betragter som "verdens ende", er det svært at skabe udvikling. Men hvis man kan vende sig mod arbejdsmarkedet 360 grader rundt, så er der store muligheder, mener han.

- Jeg tror, at folk - blandt andet i forbindelse med coronanedlukningen, hvor mange valgte at holde sommerferie hjemme i Danmark - er blevet langt mere opmærksomme på Lolland-Falster og har fundet ud af, at det faktisk slet ikke er så slemt et område.

- Men først og fremmest flytter folk jo til et område, hvis der er arbejde at få. Det var også derfor, vi for to år siden satte gang i en bosætningsstrategi, tilføjer Holger Schou Rasmussen og fremhæver Lollands placering med overskuelig afstand til både det øvrige Skandinavien og Centraleuropa, når først tunnellen åbner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE