cookie-og-privatlivspolitik
Radio4-journalisterne Toke Gripping (til venstre) og Emil Schiønning har i seks dage installeret sig i sommerhus ved Østersøbadet for at lave reportage om Lolland og Femern-projektet.
Radio4-journalisterne Toke Gripping (til venstre) og Emil Schiønning har i seks dage installeret sig i sommerhus ved Østersøbadet for at lave reportage om Lolland og Femern-projektet.
Foto: Jesper Bøgh

Femern

Hvor meget fylder Femern-projektet egentlig?

Radio4 har sendt to journalister til Sydlolland i næsten en uge for at sætte fokus på området og Femern-projektet.
19. juni 2021 kl. 06:12 Af Jesper Bøgh

Radio4 var i denne uge i færd med at møde en lang række aktører, der i større eller mindre grad er involveret i Femern-projektet.

Det gælder virksomhedsejere, politikere, Femern A/S og borgerne på Sydlolland.

Radiostationen har nemlig sendt de to journalister Emil Schiønning og Toke Gripping til Sydlolland, hvor de har installeret sig i et sommerhus ved Østersøbadet.

- Det er et to-benet projekt. Det ene ben handler om Femern-projektet for at finde ud af, hvor meget det fylder for folk på Lolland. Det andet ben er at lave et portræt af Lolland, fortæller Toke Gripping.

Han peger på, at det er drevet af nysgerrighed.

Annonce

- Vi vil gerne tale med folk om, hvorvidt projektet skaber optimisme, eller om det skygger for noget andet, siger han.

De to journalister peger på, at de gerne vil skabe en fortælling, der ikke bliver det, de kalder for et skønmaleri af landsdelen.

- Der er helt klart mange professionelle aktører, der gerne overfor omverdenen vil male et skønmaleri af landsdelen. Men vi vil også forsøge at finde frem til, hvordan selvforståelsen er, og om lollikkerne føler, at de skal bevise sig overfor omverdenen, siger Toke Gripping.

Det betyder også, at journalisterne vil forsøge at afdække, hvor meget tv-programmet "På Røven i Nakskov" fortsat fylder hos lollikkerne, hvis omverdenens fordomme om landsdelen overhovedet betyder noget.

Da Folketidende møder de to Radio4-journalister har de allerede talt med en del folk i området.

Annonce

- Dem, vi har talt med indtil videre, har en stor passion for at fortælle, hvad der er så godt ved området, fortæller Emil Schiønning, der giver udtryk for overraskelse over, at de lokale er så åbne for at fortælle til en mikrofon.

- I nogle tilfælde kommer vi jo bare gående på gaden med mikrofonen og møder folk og spørger, om de vil tale med os. Det vil langt de fleste. De vil lige vide, hvor vi er fra, og hvad det skal bruges til. Men ellers er langt de fleste klar til at fortælle løs, fortæller han.

- Andre steder i landet oplever vi, at der er en generel frygt for at ende på forsiden, hvis man siger noget til en journalist. Det oplever vi ikke på samme måde her, tilføjer Toke Gripping.

De to journalister flyttede ind i sommerhuset i søndags og vender lørdag hjem mod Aarhus, hvor Radio4 har domicil, til en hel del redigeringsarbejde.

Reportagen fra Sydlolland, der er blevet døbt "Tunnelsyn", skal blive til seks programmer hen over sommeren på Radio4 med premiere torsdag 1. juli klokken 11.00.

Annonce

Dernæst følger fem yderligere programmer de efterfølgende torsdage klokken 11.00.

Reportagen vil også kunne høres som podcast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE