Annonce
Femern

Rederi skruer bissen på - med et smil

- Det er lige derovre. Tunnelspotteren Martin Graversen viser, hvor den kommende Femern Bælt-tunnel skal graves, og mener med henvisning til et gammelt avisudklip, at tunnelen åbner i 2018. Foto: Scandlines

Efter Scandlines har tabt sagen om markedsføringsmateriale fra Femern A/S.

FEMERN BÆLT - Tilsidesættelsen af de sædvanlige bestemmelser i markedsføringsloven ændrer spillepladen for debatten om Femern-projektet og tvinger os til at ændre kurs.

Sådan hedder det fra administrerende direktør Søren Poulsgaard Jensen, efter rederiet Scandlines mandag tabte sagen om markedsføringsmateriale fra Femern A/S. Det lykkedes blandt andet ikke at få nedlagt tunnelselskabet forbud mod at bruge et spil, hvor man skal stå over tre omgange, hvis man er så uheldig at lande på spillepladens felter i færgehavnene.

Nu har rederiet offentliggjort en kampagne, hvor man netop blandt andet spiller på ventetiden: Mens man skal vente 28 minutter på næste færge, skal man vente 858.481 timer på tunnelen, hedder det på den internetside, hvor kampagnen er sat i gang.

Sø- og Handelsretten afviste at anvende markedsføringslovens bestemmelser på materialet fra Femern A/S, fordi tunnelen endnu ikke er nogen konkret konkurrent på markedet.

- Vi er dybt forundrede over, at det ikke er muligt at opnå en tilfredsstillende beskyttelse mod vildledende oplysninger fra Femern A/S i Sø- og Handelsretten. Det er naturligvis fint at rose egne fortræffeligheder, men vi undrer os såre over, at Femern A/S får fripas til at tale negativt om konkurrenter eller deres forretning i årevis, hedder det fra Søren Poulsgaard Jensen.

Pressechef Anette Ustrup Svendsen, Scandlines, indrømmer, at man i rederiet efter afgørelsen godt nok har lyst til at skrue bissen på: - Men med et smil, tilføjer hun.

På Scandlines' hjemmeside er der således lejlighed til at møde "tunnelspotter" Martin Graversen, der for at være først i køen har sat sig klar i Rødbyhavn. Her henviser han til en gammel avis, hvor der står, at tunnelen åbner i 2018. Da han så bliver gjort opmærksom på, at den først kommer om 10 år, lader han sig ikke mærke med det: Det tog jo 300 år at bygge den kinesiske mur.

- Vi er tilfredse med, at retten er enig i, at Femern A/S' materiale er misvisende, men vi må også tage til efterretning, at markedsføringslovens bestemmelser ikke finder anvendelse på et projekt, der har så lange udsigter og er omfattet af så stor usikkerhed som etableringen af Femern-tunnelen, siger Søren Poulsgaard Jensen.

Det fremgår af dommen fra Sø- og Handelsretten, at ingen af parterne er dømt til at betale sagsomkostningerne.

  • - Det er lige derovre. Tunnelspotteren Martin Graversen viser, hvor den kommende Femern Bælt-tunnel skal graves, og mener med henvisning til et gammelt avisudklip, at tunnelen åbner i 2018. Foto: Scandlines
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet