cookie-og-privatlivspolitik
Således forventer man, at den færdige tunnelby kommer til at se ud.

2

Billeder

Således forventer man, at den færdige tunnelby kommer til at se ud.
Foto: Adapteo

Femern

Tunnelby skyder langsomt op

Første bygninger i FLC Village klar til indflytning.
17. august 2021 kl. 22:00 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen er i gang. For at huse de mange arbejdere på byggeriet er FLC Village i Rødbyhavn i øjeblikket under opførelse. Adapteo er blevet valgt til at levere fleksible bygninger til den 30.000 kvadratmeter store by. Byen bliver opført for at kunne give de tusinder af mennesker, der arbejder med projektet, både boliger, faciliteter og rekreative rum. Til det formål har Adapteo designet helt nye bygninger, hvoraf de første er klar til indflytning.

Det er FLC, Femern Link Contractors, der har tildelt Adapteo opgaven med at levere fleksible bygninger til tunnelbyen.

- Vi er meget stolte af at kunne tilbyde fleksible boliger og rekreative rum i høj kvalitet til de mennesker, der arbejder med dette enorme infrastrukturprojekt. Det er den største ordre i Adapteos historie, og vi er glade for og ydmyge over at få mulighed for at være en del af realiseringen af tunnelen. Projektet vil skabe endnu bedre sammenhæng mellem de nordiske lande og resten af Europa, siger Phillip Isell Lind af Hageby, administrerende direktør i Adapteo Group, i en pressemeddelelse.

Den 30.000 kvadratmeter store landsby, FLC Village, vil komme til at byde på alt fra boliger, fitnesscentre, minimarkeder, frisører og sociale mødesteder med fritidsaktiviteter som spil og billard til omklædningsrum og kantiner med professionelle køkkener. Örjan Berg hos Adapteo er ansvarlig for designet af bygningerne, der er specielt udviklet til dette formål. I øjeblikket er han på pladsen i Danmark for at supportere projektet.

- Bygningerne er ni gange tre meter og inkluderer et privat værelse til beboeren, et badeværelse med brusebad og toilet, samt rekreative rum og udendørs terrasser på begge etager. Det er ikke noget, vi har gjort før, så det er dejligt at se, hvordan bygningerne spiller sammen, siger Örjan Berg, produktchef i Adapteo Sverige.

Annonce

Frem til 2023 vil i alt 42 nye bygninger gradvist blive afsluttet, og arbejdere ved tunnelbyggeriet vil efterhånden kunne flytte ind.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

Annonce

ANNONCE