cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivgrafik: Femern A/S

Femern

Vil sikre kontrol mod social dumping under Femern Bælt-byggeri

På lokalt initiativ rejser Enhedslisten nu en række spørgsmål overfor transportministeren.
13. august 2013 kl. 16:10 Af John Karlsen (jk@folketidende.dk)

Annonce

- Vi kan godt fornemme en større opmærksomhed - men der er ikke sket nævneværdige forsøg på at lave de kontrolmekanismer, der kan sikre mod social dumpning under Femern Bælt-byggeriet.

Det siger Søren Kolstrup fra Enhedslisten på Lolland. Her har en arbejdsmarkedsgruppe med partiets Bent Kvistholt for bordenden rejst en række spørgsmål omkring den kommende arbejdsplads ved Rødbyhavn - og i samarbejde med folketingsmedlemmerne Chr. Juhl og Henning Hyllested fået sendt dem videre til transportministeren.

- Gode hensigter er intet værd, medmindre myndigheder har redskaber til kontrol, og fagbevægelsen har uhindret adgang til at sikre klausulernes overholdelse, hedder det fra Søren Kolstrup.

Det bliver nu den nye transportminister, Pia Olsen Dyhr, der blandt andet skal svare Henning Hyllested på, hvor langt Femern A/S er nået i arbejdet med at opstille modeller for overvågning af, at løn- og arbejdsvilkår overholdes.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

Annonce