cookie-og-privatlivspolitik

Lokal nyt

Ny skandale: Italiensk bro-boss i husarrest

Bestyrelsesformanden for Condotte, der skal være med til at bygge Storstrømsbroen, er sat i husarrest.
13. marts 2018 kl. 20:22 Af David Arnholm

Annonce

Efterforskningen af anklager om bestikkelse i forbindelse med et motorvejsbyggeri på Sicilien i SydItalien har ført til, at bestyrelsesformanden for selskabet Condotte, Duccio Astaldi, er sat i husarrest. Det rapporterer italienske medier, og det bekræftes i dag af Storstrøm Bridge Joint Venture - konsortiet, der skal bygge den nye Storstrømsbroen.

Condotte er med i dette konsortium, men på grund af økonomiske problemer - Condotte er i gang med en rekonstruktion - har det plagede firma kun en ejerandel af konsortiet på 0,01 procent og står uden for indflydelse. Kun hvis det godkendes af Vejdirektoratet, vil Condotte en dag kunne få lov at øge ejerandelen.

- Dagens nyhed er meget problematisk for Condotte. Vi har tillid til, at myndighederne vil gennemføre en grundig efterforskning, der enten vil føre til en dom eller en frifindelse. Uanset udfaldet vil det ikke få nogen konsekvenser for byggeriet af Storstrømsbroen, siger Silvio Fascio, der er bestyrelsesformand for Storstrøm Bridge Joint Venture I/S og chef for selskabet Itineras europæiske selskab i en pressemeddelelse.

Han understreger, at Condotte med sin minimale ejerandel ikke vil komme til at træffe nogen beslutninger om brobyggeriet, som Itinera står i spidsen for i samarbejde med GLF, Grandi Lavori Fincosit.

- Storstrøm Bridge Joint Venture er opsat på at aflevere broen til tiden og til den aftale pris. Når vi om et par måneder indleder arbejdet på broen, vil vi have en byggeplads, der lever op til alle krav. For at gøre det vil vi indgå i et stærkt partnerskab med lokale og regionale myndigheder og organisationer. Storstrøm Bridge Joint Venture er blevet medlem af Dansk Byggeri, hvilket viser vores engagement i at overholde reglerne og regulativerne på det danske arbejdsmarked, siger Silvio Fascio videre.

I kontrakten mellem konsortiet og Vejdirektoratet er der taget højde for en situation, hvor medarbejdere fra et eller flere af de tre firmaer dømmes for noget kriminelt. I så fald skal firmaerne gennemføre en “selvrenselsesproces”, der blandt andet involverer, at de dømte afskediges.

- Vi vil nu overveje, hvilke skridt vi skal tage i forhold til “selvrenselses”-proceduren i kontrakten, der også reguleres af europæisk lov. Kunden (Vejdirektoratet, red.) vil få vores anbefalinger og må beslutte, om den vil følge dem, siger Silvio Fascio.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

Annonce