cookie-og-privatlivspolitik
Det danske band Alphabeat er tilbage, og det markerede de med en optræden på SXSW i Austin, Texas mandag aften. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Det danske band Alphabeat er tilbage, og det markerede de med en optræden på SXSW i Austin, Texas mandag aften. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Gossip

Alphabeat gør comeback med royal fan blandt publikum

Det danske band spillede sin første koncert i seks år, da de optrådte på den berømte SXSW-festival.
12. marts 2019 kl. 10:00 Af Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus

Annonce

- Vi hedder Alphabeat, vi er fra Danmark, og vi spiller popmusik!

Sådan indledte det danske band sin optræden mandag aften på festivalen South by South West (SXSW) i Austin i Texas, hvor de for første gang i seks år stod på scenen under det bandnavn, der har givet danskerne hits som "Fascination" og "The Spell".

Ved koncerten, der foregik ved en reception i det såkaldte House of Scandinavia, hvor flere nordiske stande er samlet, var den danske kronprinsesse Mary blandt publikum.

Hun besøger festivalen som en del af et større fremstød, der skal sætte fokus på dansk kultur i USA.

Og der er ingen tvivl om, at Alphabeat har en royal fan. Inden koncerten fortalte kronprinsessen om sit forhold til bandets musik.

- Jeg synes, de spiller god dansemusik, og jeg kender også de sange, alle kender, som "Fascination" og "10.000 Nights of Thunder". Det er god musik at danse til. Men jeg glæder mig til at høre deres nye musik, og høre om deres lyd har ændret sig, og hvor de er henne nu, sagde kronprinsessen.

De seneste år har forsanger Stine Bramsen koncentreret sig om sin solokarriere, mens flere andre af bandets medlemmer har haft gang i andre musikalske projekter.

Men i begyndelsen af marts annoncerede bandet, at de igen var klar til at turnere og udgive musik som Alphabeat.

- Det er lidt svært at forstå, at vi virkelig er i gang igen, men det er vildt dejligt at tilbringe tid sammen og mærke den energi, vi har, siger Stine Bramsen.

Bandet skal optræde igen onsdag, hvor de skal spille en showcase på festivalen.

- Det er jo en vildt fed start. Vi har spillet på nogle fede steder som Roskilde Festival og Glastonbury før, og det er måske ikke steder, hvor folk traditionelt hører popmusik, så det tager vi som et kæmpe cadeau, siger forsanger Anders SG.

Alphabeat spiller to koncerter i Danmark i efteråret, hvor der også er planer om et nyt album.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce