cookie-og-privatlivspolitik
Den i dag 78-årige Robert Durst er omdrejningspunktet i den populære HBO-serie "The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst" fra 2015. Torsdag amerikansk tid har en dommer i Los Angeles idømt ham en livstidsstraf for drabet på Susan Berman i 2000. (Arkivfoto)
Den i dag 78-årige Robert Durst er omdrejningspunktet i den populære HBO-serie "The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst" fra 2015. Torsdag amerikansk tid har en dommer i Los Angeles idømt ham en livstidsstraf for drabet på Susan Berman i 2000. (Arkivfoto)
Foto: Pool/Reuters

Gossip

Amerikansk rigmand kendt fra HBO-serie får livstid for drab

Robert Durst, der blev kendt i "The Jinx", idømmes fængsel på livstid for drabet på sin veninde Susan Berman.
15. oktober 2021 kl. 00:27 Af Ritzau

Den amerikanske rigmand Robert Durst, der blev kendt i HBO-serien "The Jinx", er blevet idømt fængsel på livstid for drabet på sin veninde Susan Berman i 2000.

Det har en dommer i Los Angeles afgjort.

Strafudmålingen finder sted, efter at den 78-årige mangemillionær og ejendomsarving i september blev fundet skyldig i drabet på Susan Berman.

Robert Durst har brugt en stor del af de sidste fire årtier på at undslippe loven, efter at hans hustru, Kathleen McCormack, forsvandt i New York i 1982.

Anklagemyndigheden mener, at han dræbte sin veninde Susan Berman, fordi han frygtede, at hun ville afsløre over for myndighederne, at hun i 1982 hjalp Durst med at skaffe et falsk alibi.

Annonce

Et nævningeting i Los Angeles fandt i september Durst skyldig i at have dræbt den 55-årige Berman med et skud i baghovedet i hendes hjem i Beverly Hills i 2000.

Da Susan Berman samtidig var et vidne i sagen om Kathleen McCormack, blev Robert Durst også dømt for at have dræbt et vidne. Det i sig selv kan udløse en livstidsstraf.

Robert Durst er omdrejningspunktet i den populære HBO-serie "The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst" fra 2015.

Det er en såkaldt true crime-serie, hvor Durst blandt andet bliver konfronteret med mistanker om, at han har slået flere personer ihjel. Det gælder hans forsvundne hustru, Susan Berman og hans nabo i Texas, Morris Black, som opdagede Dursts identitet, da han skjulte sig for myndighederne.

I et afsnit af serien går Robert Durst ind på et badeværelse efter et interview og har tilsyneladende glemt, at han stadig har en mikrofon på. Her siger han til sig selv: "Hvad fanden er det, jeg har gjort? Dræbt dem alle sammen, selvfølgelig."

Annonce

Robert Durst blev anholdt i marts 2015 i sagen om drabet på Berman, få timer før det sidste afsnit af HBO-serien blev vist.

Selv om Durst længe var mistænkt i sagen om sin hustrus forsvinden, blev han aldrig sigtet. Den lægestuderende Kathleen McCormack var 29 år, da hun forsvandt.

Hendes familie har længe opfordret anklagemyndigheden i Westchester County i New York til at retsforfølge Durst for drabet på hende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE