Annonce
Bolig og livsstil

Forfattere til Badehotellet: Sådan fik vi idéerne til den nye sæson

Ægteparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe står foruden "Badehotellet" bag DR-serier som "Krøniken" fra 2004 og "Lykke" fra 2011. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Stig Thorsboe og Hanna Lundblad har gravet dybt i historiebøgerne for at skrive sæson syv af "Badehotellet".

Det er en krævende opgave for ægteparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad at opfinde og skrive en ny sæson af "Badehotellet", selv om de to forfattere har skrevet manuskripter til serien, siden første sæson løb over skærmen i 2013.

Da de i 2019 skulle i gang med arbejdet til den nye, syvende sæson af den populære TV2-serie, vidste de, at den skulle udspille sig i sommeren 1940.

Men de vidste ikke i detaljer, hvad der skulle ske.

Så for at hente inspiration kastede forfatterparret sig som det første ud i en omfattende research og støvsugede biblioteker og butikker for bøger om besættelsestiden.

- Vi sad skiftevis i København og i vores hus i Sverige og arbejdede på den nye sæson, og den mængde fagbøger, vi har hentet ind til vores research, har været meget tung at bære frem og tilbage.

- Vi var ved at få en lændeskade af at slæbe kasser med bøger, fortæller 71-årige Stig Thorsboe.

Han og hustruen Hanna Lundblad har skrevet tv-manuskripter sammen siden begyndelsen af 00'erne og står blandt andet bag DR-serierne "Krøniken" fra 2004 og "Lykke" fra 2011.

- På alle de serier, vi har lavet, har vores research altid været langt mere omfattende, end vi nogensinde har haft brug for, siger Stig Thorsboe.

- Der er masser af ting, vi læser, som vi ikke bruger, eller hvor det kun er en brøkdel, der kommer med, siger han.

Ikke desto mindre er researchfasen helt afgørende for parret. Både fordi den giver idéer til handlingen, men også fordi den sikrer seriens troværdighed, fortæller Hanna Lundblad.

- Når vi skriver om sommeren 1940, er vi som forfattere nødt til at kende den historiske kontekst og vide, at Hitler har taget Polen, Frankrig, Belgien og Holland og er ved at gå i land i England.

- Samtidig skal vi vide, hvad krigen betyder for badehotellets gæster. For det ville være totalt kikset, hvis alle gæsterne kom kørende til hotellet i deres egen bil (uden køretilladelse, red.), eller at der ikke var mørklægningsgardiner om aftenen.

- Så sidder seerne og tænker over det, i stedet for at opleve den serie vi har lavet til dem, siger Hanna Lundblad.

De to forfatteres research har givet dem flere idéer til den nye sæson.

For eksempel læste Stig Thorsboe og Hanna Lundblad om byggeriet af Aalborg Lufthavn, som fandt sted under krigen, og det affødte en idé til en af seriens karakterer, byggeentreprenøren Georg Madsen.

- I vores research blev vi simpelthen så forbavsede over, hvor stort byggeriet af Aalborg Lufthavn var. 19.000 danskere arbejdede der, og tyskerne rev 270 ejendomme ned for at lave landingsbaner på en kilometers længde, så deres troppetransporter og bombefly kunne komme videre til Norge.

- Det var en vild historie om besættelsestiden, som var meget underbelyst, og eftersom vi havde en serie om et nordjysk badehotel og en byggeentreprenør, så var det jo oplagt, at Georg Madsen skulle komme til at arbejde for tyskerne, siger hun.

Når Stig Thorsboe og Hanna Lundblad skriver på en ny sæson af "Badehotellet", holder de mest af den fase, hvor de idéudvikler.

Optagelserne til sæson syv gik i gang i juni, da de to forfattere havde afleveret manuskripter til to afsnit. Derefter arbejdede de i en femugers periode, hvor de skrev ét afsnit, mens et andet blev optaget.

- I de første fjorten dage fandt vi på handlingen i det nye afsnit, og det er det sjove, fordi alt er muligt. Der kan vi lege, siger Stig Thorsboe.

Efter to ugers brainstorm vidste de to forfattere dog, at de kun havde tre uger til at gøre idéerne til et færdigt manuskript, så optagelserne kunne gå i gang. Og det satte dem under pres.

- Der er ikke noget, der hedder at overskride den deadline. Manuskriptet skal pinedød være der. Det er også derfor, vi siger, at de første to uger af den femugersperiode er de sjoveste, for der kan alt lade sig gøre. I den sidste uge, før manuskriptet skal afleveres... don't call us, siger Stig Thorsboe.

"Badehotellet" sendes hver mandag klokken 20.00 på TV2 og TV2 Play.

  • Pressemøde om TV 2s ''Badehotellet'' sæson VII
    Ægteparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe står foruden "Badehotellet" bag DR-serier som "Krøniken" fra 2004 og "Lykke" fra 2011. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof