cookie-og-privatlivspolitik
Den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen blev landskendt i 2002 i TV2's sangkonkurrence "Popstars", som hun opnåede andenpladsen i, mens Jon Nørgaard vandt. Hun slog efterfølgende igennem med debutsinglen "Every Little Part of Me". (Arkivfoto)
Den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen blev landskendt i 2002 i TV2's sangkonkurrence "Popstars", som hun opnåede andenpladsen i, mens Jon Nørgaard vandt. Hun slog efterfølgende igennem med debutsinglen "Every Little Part of Me". (Arkivfoto)
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Gossip

Hitsangerinde vender tilbage som DR-vært

- Så længe det er kreativt og tænder mig, fylder det aldrig negativt, lyder det fra travle Julie Berthelsen.
07. juli 2020 kl. 09:00 Af Ritzau

Annonce

Efter otte måneder i æteren stoppede den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen som radiovært på "Formiddag på 4'eren" på DR tilbage i 2017.

Selv om det er mere end to år siden, har hun ikke sluppet radioen helt og vender nu tilbage bag mikrofonen i P4-programmerne "Julies Jukebox".

I udsendelserne, som sendes over sommeren, får hun besøg i studiet af blandt andre Christopher, Michael Falch og Søs Fenger.

Sammen dykker de ned i sangskrivning og fortæller om hemmelighederne og historierne bag nogle af deres allerstørste ørehængere og synger sammen nogle af artisternes største hits i en akustisk udgave.

- På den måde lærer vi artisterne at kende på en helt ny måde og via deres sangskrivning, fortæller Julie Berthelsen.

- Der er fem legendariske og meget forskellige typer, der er med i programmerne, som giver et indblik i gæsternes univers, forklarer den 41-årige dansk-grønlandske sangerinde.

Konceptet blev sendt første gang sidste sommer. Siden er det blevet til en nytårsspecial med Mads Langer og nu - igen denne sommer - endnu en programserie, og jobbet som freelancevært passer rigtig godt ind i sangerindens pakkede kalender.

- Det var lidt svært for mig at være fast formiddagsvært. Det var et fantastisk arbejde, og jeg kunne virkelig godt lide at sende live, men problemet lå i, at jeg - groft sagt - skulle være der 08-15 hver dag, og det forstyrrede rigtig meget af alt det andet, jeg gerne ville nå at lave i mit liv og i min karriere generelt.

- Det blev bøvlet og betød, at jeg måtte nedprioritere musikken og at rejse. Og det kan jeg bare ikke. Ikke endnu i hvert fald, siger hun.

Julie Berthelsen er i konstant bevægelse på flere parametre.

I øjeblikket ferierer familien bestående af gemalen Minik Dahl Høegh, der er professionel håndboldspiller, og parrets to børn, Casper Nanoq på otte og fireårige Sia, i Grønland.

Men når familien vender tilbage til Danmark, aner de endnu ikke, hvor de skal bo.

Hele deres liv er pakket ned i containere og depotrum, for med en mand, der er professionel håndboldspiller, afgør hans sportsmæssige forpligtelser, hvor familien skal bosætte sig.

Det kan muligvis tage pusten af andre, men ikke for Julie Berthelsen.

Hjemmet er, hvor hjertet - familien - er. Og lige nu er det i Grønland. Det er der, hun lader op til alle de nye udfordringer, der venter.

Under coronakrisen lavede hun sammen med sin svigerinde et firma, som laver håndlavede plakater med grønlandske motiver og symboler på.

Ved siden af har hun netop udgivet en ny ep, "No. 1", sin egen smykkekollektion og holder desuden foredrag og er influencer.

- Så længe det er kreativt og tænder mig, så fylder det aldrig negativt, siger hun.

- Lige nu når jeg står midt i det hele, så er jeg i et ekstra gear skråstreg ren overlevelse. Jeg har sådan en mekanisme, der gør, at jeg ikke klasker sammen, for mine børn og min familie har brug for mig.

"Julies Jukebox" kan høres på P4 søndage mellem 10 og 12.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce