cookie-og-privatlivspolitik
Lars Hjortshøj er snart aktuel i serien "Store Lars" på TV3 og Viaplay.
Lars Hjortshøj er snart aktuel i serien "Store Lars" på TV3 og Viaplay.
Foto: Krestine Havemann / TV3 presse/Free

Gossip

Lars Hjortshøj: Det betyder mere at sætte et aftryk

Komikeren Lars Hjortshøj er fyldt 52. Han kan mærke et større ønske om at sætte et aftryk.
09. april 2020 kl. 12:00 Af Ritzau

Annonce

Han er vant til at være sjov både på scenen som komiker, som skuespiller i diverse sketchshows og som underholdende radiovært.

Men selv om Lars Hjortshøj har en lang karriere bag sig, træder han nu ud på dybt vand i serien "Store Lars", som han har skrevet manuskript til og spiller hovedrollen i.

For selv om han beskriver det som en komedieserie, så skal den mere end at få folk til at grine.

- Der er blandt andet nogle meget rørende scener mellem mig og Martin Brygman, som vi ikke har lavet før, forklarer Lars Hjortshøj.

Folk kender os jo mest som gak og løjer, men vi vil gerne vise, at vi også kan det andet. Vi har været meget optagede af smerte og af, at der skal være noget at miste, siger han.

Komikeren kan mærke, at han med alderen har fået mere mod til at gå ind roller, hvor der er flere følelser på spil.

- Jeg er blevet mere optaget af at give folk noget. Jeg har lavet min del af vanvittige sketches med falske tænder og sjov hat, som ikke nødvendigvis havde så meget indhold, men som var sjove, siger han.

- Det er nok meget naturligt i forhold til alder, at man har det sådan, at hvis man skal nå at sætte et lille bitte aftryk, så må jeg hellere skynde mig lidt, siger komikeren.

I serien indtager han rollen som Lars, en komiker, der aldrig rigtig har opnået det, han ville. Han ser, hvordan hans kolleger får deres gennembrud i udlandet og får store spillefilmskontrakter, mens han stadig selv har svært ved at finde sin plads.

Selv om det kunne lyde som noget, det var taget ud af virkeligheden, eftersom kolleger som Casper Christensen og Frank Hvam, som Lars Hjortshøj spillede sammen med i "Klovn", har taget springet til udlandet, så forholder det sig ikke helt sådan.

- Man tager jo nogle af sine egne personlighedstræk og skruer lidt op for nogle og lidt ned for andre. "Store Lars" handler om at miste sig selv i jagten på anerkendelse. Det er sjovt og lidt patetisk, når man søger det de forkerte steder, som jeg gør i serien, siger Lars Hjortshøj.

Selv føler han bestemt ikke, han er blevet forbigået. Men det handler også om, at han ikke har behov for den slags anerkendelse, man kan få ved at være en offentlig person.

- Jeg fandt selv hurtigt ud af, at den vigtige anerkendelse ligger i kærligheden - den ægte kærlighed. Jeg har haft den samme kone i over 20 år. Jeg finder den rigtige anerkendelse hos hende og hos mine børn og mine nære venner, siger han.

- Al den staffage og opmærksomhed, der er forbundet med mit arbejde, er fuldstændigt ligegyldigt. Det er jeg ligeglad med. Det er ikke det, jeg i virkeligheden bliver bedømt for, forklarer Lars Hjortshøj.

Når han ser tilbage på det, han har opnået gennem årene, er han ganske tilfreds.

- Jeg tænker ikke på det som min karriere. Jeg tænker på det som mit arbejdsliv. Og det arbejdsliv er jeg ret stolt af. Jeg synes, jeg har sat røven i klaskehøjde på både godt og ondt, siger han og uddyber:

- Jeg bliver stadig mindet om ting, jeg lavede for 20 år siden som "Casper og Mandrilaftalen", som folk stadig taler om. Og jeg er stolt af at have været en af pionererne inden for dansk standup. Vi tog det fra undergrund til noget, der er mainstream, og som man kan se i fjernsynet. Det tror jeg ikke, vi havde forestillet os dengang, siger komikeren.

Men selv om han har opnået meget, har han ingen planer om at hvile på laurbærrene.

- Det er enormt privilegeret at være fyldt 50 og føle, at der er så meget derude, jeg stadig skal lære. Jeg gider sgu ikke sidde i skyggen og nyde alt det, jeg har raget sammen. Det er ikke sjovt. Det interesserer mig mere at risikere det.

- Jeg ved godt, man ikke får point for at risikere eller være modig, men det kunne jo være, der var nogen, der bemærkede det, siger han.

"Store Lars" har premiere den 23. april på TV3 og Viaplay.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce