cookie-og-privatlivspolitik
Det bliver ikke en nem opgave, når Leonora skal forsøge at give Danmark en finaleplads i Eurovision, siger formanden for den danske melodigrandprix-fanklub.
Det bliver ikke en nem opgave, når Leonora skal forsøge at give Danmark en finaleplads i Eurovision, siger formanden for den danske melodigrandprix-fanklub.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Gossip

Svær Eurovision-semifinale venter Leonora: Det bliver en gyser

Torsdag aften skal danske Leonora forsøge at synge sig til sejr i det internationale melodigrandprix.
16. maj 2019 kl. 11:00 Af Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus

Annonce

Det er en svær opgave, der venter det danske Eurovision-håb, Leonora Colmor Jepsen, der i år repræsenterer de rød-hvide farver i konkurrencen.

Hun er nemlig endt i den absolut hårdeste af de to semifinaler, der afholdes forud for finalen og har til formål at skære godt og vel halvdelen af de deltagende lande fra.

Det fortæller Johann Sørensen. Han er formand for den danske melodigrandprix-fanklub og har i årevis fulgt både det danske melodigrandprix og Eurovision på tæt hold.

- Vi er havnet i en rigtig svær semifinale, hvor nogle af de største favoritter er med - blandt andet Sverige, Rusland og Holland, forklarer Johann Sørensen.

Han afviser dog ikke, at Leonora kan klare sig gennem nåleøjet.

- Der bliver hård kamp om de ti pladser i semifinalen, og jeg tror, vi kommer med på et af de yderste mandater, men det bliver en sand gyser.

- Bookmakerne spår os til en tiendeplads, og hvis vi får det, så sniger vi os altså lige akkurat med i finalen. Jeg har dog en god mavefornemmelse. Jeg tror, Leonora vil charmere sig ind på Europa, siger Johann Sørensen.

Han mener, at den danske sang kan skille sig ud fra mængden.

- Vi har en smuk og unik sang med, der tager os ud på en rejse. Der sker hele tiden noget på scenen, også mere end vi så i det danske melodigrandprix, og det er noget, der klæder sangen, siger Johann Sørensen.

Han mener også, at Leonoras gimmick med at synge på forskellige sprog i sangen vil blive modtaget godt i Europa.

- Det er en ret international sang, blandt andet bliver der sunget på dansk for første gang i rigtig mange år. Selvfølgelig bliver der sunget en del på engelsk, men også på fransk og tysk. Det er med til, at vi skiller os ud som årets mest internationale bidrag blandt alle sangene i år, siger Johann Sørensen.

Semifinalen, hvor Danmark konkurrerer, bliver sendt på DR1 torsdag aften klokken 21.00.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce