cookie-og-privatlivspolitik
"Kan et job hos os friste, tilbyder vi dig et meget veltilrettelagt introduktionsprogram med oplæring indenfor de nødvendige områder. Derudover får du mentorer, der følger dig de første måneder, samt en daglig "makker", der sammen med dig sikrer den gode grundlæggende pleje af vores patienter."
"Kan et job hos os friste, tilbyder vi dig et meget veltilrettelagt introduktionsprogram med oplæring indenfor de nødvendige områder. Derudover får du mentorer, der følger dig de første måneder, samt en daglig "makker", der sammen med dig sikrer den gode grundlæggende pleje af vores patienter."
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

- Vi har brug for en robust og bæredygtig løsning

Sygehus sætter ny faggruppe ind for at hjælpe travle sygeplejersker, og der er mange interesserede
14. oktober 2021 kl. 06:10 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Som det første sygehus i landet inviterer Nykøbing F. Sygehus social- og sundhedshjælpere ind i teams med det eksisterende personale. Det sker i et forsøg på at aflaste sygeplejersker og sosu-assistenter for daglige opgaver, der ikke handler om direkte sundhedspleje.

- Det er spændende, fordi vi kommer til at lave teams bestående af en faggruppe, der har beskæftiget sig med syge mennesker og en faggruppe, der typisk er i hjemmeplejen og har beskæftiget sig med det raske menneske, siger sygeplejefaglig vicedirektør Inge Paamejer.

På sygehuset har der siden i sommer været særligt mange patienter, og travlheden fortsætter, siger hun:

- Det giver et stort pres på personalet, og vi har derfor brug for en robust og bæredygtig løsning på sigt. Det her er et koncept, vi kommer til at køre videre med, for jeg tror ikke, at det ændrer sig om et halvt år. Jeg har set skriften på væggen lidt for længe i forhold til at rekruttere til de faggrupper, som vi har brug for.

Det kan stadig ske, at sygehuset om et halvt år står med 20 nyansatte sygeplejersker. Men skulle det ikke være tilfældet, så vil hun gerne gardere sig og sørge for, at en anden faggruppe er klar til at hjælpe og tage sig af opgaver, der forhåbentlig kan aflaste både sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter.

Annonce

Og umiddelbart er der mange sosu-hjælpere, som gerne vil prøve kræfterne af på et sygehus. Stillingsopslaget blev slået op i fredags, og to og et halvt døgn senere havde 11 personer sendt en ansøgning.

Den nye stilling inkluderer opgaver som at fylde depoter, at yde omsorg for patient og pårørende og at sikre sig, at småtspisende patienter husker at indtage lidt mad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE