cookie-og-privatlivspolitik
Hvilke projekter i kommuneplanen der kommer ud i virkeligheden, skal besluttes på et kommende byrådsmøde, hvor planen skal endeligt godkendes.

3

Billeder

Hvilke projekter i kommuneplanen der kommer ud i virkeligheden, skal besluttes på et kommende byrådsmøde, hvor planen skal endeligt godkendes.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

145 gange ris og ros til ny plan

Den nye kommuneplan for Guldborgsund Kommune fik 145 høringssvar.
13. juni 2019 kl. 06:40 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Hvilke mål skal der arbejdes hen imod, og hvordan Guldborgsund Kommune skal se ud imod 2031, skal besluttes på et kommende byrådsmøde, når Guldborgsund Kommunes nye kommuneplan for 2019-2031 skal godkendes.

Inden planen kom så langt, har den været i offentlig høring, og her er der kommet 145 høringssvar fra både beboere i kommunen, foreninger, erhvervsdrivende og statslige apparater. Tilsammen har de været med til, at der er kommet en række ændringer i planen, der skal dække de kommende 12 år.

Det er dog især forslagene om de store projekter som Nykøbing og Gedser Ø samt Guldborgsundcentret, der har været fokus på i høringssvarene.

- En kommuneplan er jo et mega bredt stykke papir, men selvfølgelig er der nogle ting, som kommer til at vække flere følelser end andre. De to forslag til øer, vi har haft med i kommuneplanen, har selvfølgelig givet nogle diskussioner. Det har givet meget opmærksomhed og mange diskussion. Det samme med Guldborgsundcentret kontra bymidten. Derfor er der altid nogle temaer i en kommuneplan, som får mere opmærksomhed end end andre, fortæller Christian Refstrup, der er direktør for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune.

Til kommuneplanen er lavet en såkaldt hvidbog over de mange høringssvar. Her står blandt andet, hvilke ændringer det enkelte høringssvar har gjort i planen. Ved flere af høringssvarene er dog noteret, at "høringssvaret giver ikke anledning til konkrete ændringer".

- Kommuneplanen er jo en ramme. Så hvis der er nogle høringssvar, der går meget konkret ned i nogle geografiske områder eller måske endda helt ned på et vejnavn, så er det ikke kommuneplanstof, forklarer Christian Refstrup.

Derfor er det dog ikke ensbetydende med, at et høringssvar forsvinder ud i den blå luft, og ingen konsekvenser vil få.

- I teknik og miljø har vi nogle dialoggrupper. Hvis det er et høringssvar, der er meget konkret, så kan det godt være at sådan et svar eller spørgsmål, vil ende ud i en af de dialoggrupper med lokalområdet, hvor vi så vil diskutere det til videre behandling, fortsætter Christian Refstrup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce