cookie-og-privatlivspolitik
Årets kommende udgave af Sydhavsøernes Frugtfestival tuner særligt ind på at give gode oplevelser i børnehøjde.
Årets kommende udgave af Sydhavsøernes Frugtfestival tuner særligt ind på at give gode oplevelser i børnehøjde.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Børneliv og Blomsterberg

Der bliver masser af frugt i børnehøjde på årets store frugtfestival
11. august 2019 kl. 15:33 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Sylt, pynt og pres frugt og smag forskellen. Sådan lyder oplægget forud for næste måned store tilløbsstykke i Sakskøbing, og der bliver helt sikkert masser af frugt i børnehøjde på årets kommende udgave af Sydhavsøernes Frugtfestival.

Frugtfestivalen skruer med andre ord op for frugtformidling i børnehøjde, når den traditionsrige festival afvikles den 14. og 15 september.

Det bliver således muligt at finde sit yndlingsæble, at bage æbleskiver med æbler, at dekorere marcipanæbler med Mette Blomsterberg og ikke mindst at komponere sin egen nye favoritsmoothie.

Sådan lyder nogle af aktiviteterne for børnene ved den kommende udgave af Sydhavsøernes Frugtfestival, som netop hylder den fabelagtige frugt, der er dyrket i de kystnære egne i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner.


Et kendskab til det lokale

- Vi vil gerne give de kommende forbrugere et kendskab til frugten fra Sydhavsøerne og ikke mindst give dem lyst til at bruge det i praksis, forklarer Elsebeth Palsgaard-Jensen, der står bag det såkaldte "sanse-laboratorie".

I laboratoriet kan børn og barnlige sjæle blive klogere på duft, smag og konsistens samt være med til at undersøge, om det er muligt at drikke en sukkerroe. Endelig skal der på festivalen også bages og spises æbleskiver, der rent faktisk indeholder æbler.

Også det populære "Fars Køkkenskole" kigger forbi med deres smoothiecykel, hvor man selv kan arbejde med smagsretningen i smoothien og selv fabrikere strømmen til blenderen via pedalkraft. Som nævnt kigger også tidligere bagedyst-dommer Mette Blomsterberg forbi. I hendes konditorværksted lærer hun børnene kunsten at dekorere marcipanæbler og andre søde sager.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce