cookie-og-privatlivspolitik
Her er det formand for IDA Lolland-Falster, Jacob Buus Sørensen (tv.) flankeret af Erik Bohn-Jespersen, som for godt et år siden foreslog et jubilæumsskrift om den lokale afdeling af ingeniørforeningens historie.

2

Billeder

Her er det formand for IDA Lolland-Falster, Jacob Buus Sørensen (tv.) flankeret af Erik Bohn-Jespersen, som for godt et år siden foreslog et jubilæumsskrift om den lokale afdeling af ingeniørforeningens historie.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Bro, tunnel, sluse, jernbane og så lidt jazz

25 års lokal ingeniørhistorie fejres med jubilæumshæfte og åben udstilling.
12. januar 2020 kl. 09:02 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING En lang og komplet historie om 25 år med den lokale afdeling af Ingeniørforeningen i Danmark. Det er lige præcis, hvad et nyligt sammensat jubilæumsskrift rummer. Her kan man ligeledes læse om, hvordan to foreninger bliver til én, samt om udviklingen på Lolland-Falster både før og efter ingeniørernes fagforening, IDA. Det er bestyrelsen i IDA Lolland-Falster, som har besluttet sig for at udsende jubilæumshæftet til alle IDA-medlemmer på Lolland-Falster.


Oppe på 350 lokale

- I dag har vi 350 medlemmer boende på Lolland-Falster, forklarer formand for IDA Lolland-Falster, Jacob Buus Sørensen, og tilføjer, at mange af dem pendler.

Formanden kan også fortælle, at der er stor interesse for at være en del af den nytårskur, der også er på vej som led i 25-års jubilæet.

- Med 50 tilmeldte er vores mål nået med hensyn til deltagere. Vi håber dog stadig på fuldt hus med 60 deltagere, lyder det i forhold til den kommende nytårskur 17. januar på Hotel Saxkjøbing.

Nytårskuren og jubilæumsfestlighederne rummer også en åben udstilling for alle, der har lyst til at kigge indenfor mellem klokken 14 og 15 på den føromtalte dato. Og der bliver nok at høre og se.

Lige før jul kom der et tilsagn fra Vejdirektoratet. Det samme kom fra Banedanmark og Femern Belt Development om, at de fra klokken 14 den pågældende dag vil stille op med sidste nyt om den nye Storstrømsbro, jernbanen mellem Ringsted-Rødby og Femern Bælt-projektet.

- Man vil kunne se en plancheudstilling om projekterne og få svar på spørgsmål. Det samme gælder for sluseprojektet på Sakskøbing Fjord, tilføjer Erik Bohn-Jespersen, der på et bestyrelsesmøde i IDA Lolland-Falster i december 2018 foreslog udarbejdelsen af jubilæumsskriftet om den lokale afdelings historie.

For at peppe udstillingen op er der såmænd også hyret et jazzband ind til lejligheden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce