cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen gik natten til onsdag hjem med en titel som viceborgmester og som medlem af kommunens tredjestørste parti. Han er dog skuffet over endnu engang ikke at blive borgmester.

2

Billeder

René Christensen gik natten til onsdag hjem med en titel som viceborgmester og som medlem af kommunens tredjestørste parti. Han er dog skuffet over endnu engang ikke at blive borgmester.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

DF endte som valgets store kongemager

Dansk Folkeparti sikrede sig seks mandater i Guldborgsund Kommune på trods af et skidt valg set over resten af landet. René Christensen blev dermed kongemageren, der kunne afgøre borgmesterposten.
17. november 2021 kl. 20:40 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Dansk Folkeparti var frem mod kommunalvalget stærkt udfordret af flere landspolitiske sager, og flere steder i landet forsvandt partiet helt fra kommunalbestyrelserne.

Men i Guldborgsund havde partiet et noget bedre valg i forhold til andre kommuner, og i løbet af de små timer fik René Christensen både titel som viceborgmester og som del af en bred konstitution med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

Partiet blev valgets tredjestørste, og det på trods af, at Dansk Folkeparti Guldborgsund gik tilbage i forhold til det seneste kommunalvalg. 4.743 stemmer endte det med. En tilbagegang på 1.593.


Borgerlige suk

Forventningen fra René Christensen var tidligt tirsdag aften at bringe fire-fem mandater ind i det nye byråd, men partiet endte med seks.

Derfor klappede flere partiledere ham på ryggen i løbet af aftenen med interesse for lige at stikke hovederne sammen. Imens mulighederne åbnede sig, øjnede han en ny chance for at sætte sig på borgmesterposten. Talen var også skrevet hjemmefra, afslørede han. Hvis nu.

Annonce

- Da John Brædder blev borgmester første gang, havde vi flere stemmer end Guldborgsundlisten. Men jeg var mindre erfaren dengang og med knap så skarpe albuer, lød det fra René Christensen.

Han havde gerne set en blå konstellation, men i og med at han ikke ønskede at lade Guldborgsundlistens John Brædder fortsætte, og at den nu afgåede borgmester ikke ville pege på René Christensen som sin afløser, var et borgerligt flertal ifølge ham ikke muligt. En kommentar, der høstede en del suk i den borgerlige lejr.

- Vi har så meget politik i konstitueringsaftalen, og jeg glæder mig meget. Jeg er skuffet over, at jeg ikke blev borgmester selv, men jeg er superglad på kommunens vegne, lød det fra ham, da konstitueringspartierne trådte frem.

- Vi skal have arbejdsglæden tilbage i kommunen, og derfor er jeg så glad for det her skifte, tilføjede han.

Partiets to store mærkesager er at mindske sygefraværet blandt de 5.500 medarbejdere i Guldborgsund Kommune. Et sygefravær, der er ét af landets højeste.

Annonce

Derudover vil han sikre et højere gennemsnit blandt afgangseleverne, så flere kan tage en videregående uddannelse.


Spænding blandt kandidater

Foran den store skærm med resultaterne trippede partiets Jesper Blomberg utålmodigt. Han havde ikke store forventninger til sine personlige stemmetal, indtil han så, at han havde fået stemmer fra Våbensted.

- Jeg kender ingen i Våbensted, så at der er mennesker, som jeg ikke umiddelbart kender, der har stemt på mig, gør, at jeg faktisk er lidt spændt.

Og sidst på natten kom svaret endelig. Udover René Christensen og Jesper Blomberg er Stine Steffensen, Katrine Folmann, Mona Jensby og Bob Nielsen valgt ind i byrådet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE