cookie-og-privatlivspolitik
Firmaet Better Energy, der formentlig skal stå bag en solcellepark i Grænge, forventer, at projektet skal undergå forandringer på baggrund af de høringssvar, som kommunens forvaltning har modtaget.
Firmaet Better Energy, der formentlig skal stå bag en solcellepark i Grænge, forventer, at projektet skal undergå forandringer på baggrund af de høringssvar, som kommunens forvaltning har modtaget.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Der kan komme ændringer i solcelleprojekt

Firmaet bag solcellepark i Grænge har udskudt vigtigt informationsmøde til 2022.
15. september 2021 kl. 16:30 Af Maria Glasius Lange

GRÆNGE Mandag formiddag tikkede en mail ind i indbakken hos Niels Sørensen i Grænge. En mail, som han måtte læse et par gange for helt at tro på det.

Efter måneders henvisning fra politisk side til et lovpligtigt møde onsdag 15. september, hvor rettighederne for de nærmeste naboer til en kommende solcellepark - og informationer om udformningen af projektet - skulle ridses op, er det blevet aflyst.

- Det kom virkelig bag på os. De har henvist til det møde så længe, så vi havde ikke regnet med, at det blev aflyst, siger han og hans kone Britt samstemmende.

Mailen er sendt til beboerne i de huse, der ligger inden for 200 meter af det udvalgte solcelle-areal, og er underskrevet af Better Energy A/S - virksomheden, der sammen med Energistyrelsen står for at sætte solcellerne op. Her lyder det:

- Vi finder os desværre nødsaget til at udsætte det offentlige møde vedr. VE-loven, som er planlagt til at blive afholdt onsdag den 15. september 2021. Vi forventer, at projektet skal undergå ændringer på baggrund af høringssvar i lokalplanens offentlighedsfase og mener derfor ikke, at vi kan give dig som nabo en fyldestgørende præsentation af projektet på nuværende tidspunkt.

Annonce

Mødet er nu udsat, indtil Guldborgsund Kommunes politiske behandling af plangrundlaget er afsluttet. VE-mødet, der står for Vedvarende Energi, forventes at kunne holdes i starten af 2022. Når en ny dato er fundet, modtager beboerne en ny indkaldelse i deres e-boks.

Hos Better Energy ved man ikke mere end beboerne i Grænge, forsikrer projektkoordinator Camilla Niebuhr.

- Aflysningen tyder på, at kommunen ønsker at genoverveje nogle ting, men hvad det er, ved vi ikke. Vi ved i øjeblikket lige så lidt om planerne som beboerne. Det er også årsagen til, at vi ikke bare holder mødet. Vi er ikke 100 procent sikre på, om oplysningerne længere er helt rigtige, og derfor vil vi hellere indkalde til et nyt møde.

Hun tilføjer, at udskydelsen af VE-mødet ikke nødvendigvis udskyder etableringen af solcelle-projektet.


Skeptiske borgere

Hos Niels og Britt Sørensen giver mailen ikke anledning til ro i maven.

Annonce

- Vi er stadig skeptiske, og det fylder enormt meget. Samtidig kan vi ikke tolke, hvad formuleringen i mailen betyder. Nogle tror, at man vil flytte solcelleparken lidt, men vi ved det ikke. Og det vil heller ikke betyde det store for os, om den blot bliver flyttet 100 meter.

Parret har boet i huset i over 50 år og har nu været på pension i tre år. De er begyndt at planlægge deres tredje alder i et helt andet hus på grund af trapper.

- Men vi har en frygt for, at huset mister værdi, fordi en solcellepark skal omklamre Grænge. Samtidig kan vi ikke lide at skulle føle os tvunget herfra, hvis huset skal opkøbes.

Folketidende har også været i kontakt med borgmester John Brædder (G), der i sit private virke som lodsejer blandt andre står bag ønsket om en solcellepark i Grænge. Men han ønsker på grund af sin inhabilitet ikke at kommentere på det udskudte VE-møde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE