cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Dømt for vold på bar

22-årig skal fire måneder i fængsel for vold på bar.
06. februar 2019 kl. 16:30 Af David Arnholm

Annonce

Et overfald på en anden gæst på værtshuset Billy Booze på Brovejen i Nykøbing for tre måneder siden - 2. december 2018 - har udløst en ekstra hård straf. Gerningsmanden, den 22-årige Svend Malthe Hass Schmidt, var nemlig tidligere dømt for vold og havde en reststraf, der nu blev udløst.

Overfaldet på Billy Booze skete ved totiden om natten. Ifølge anklagen slog han flere gange en anden mand i ansigtet med knyttet hånd, så manden faldt om på gulvet. Og da manden rejste sig op, skubbede Svend Malthe Hass Schmidt ham så hårdt i brystet, at manden igen faldt om på gulvet, hvorefter han blev sparket flere gange i ryggen.

Den 22-årige overfaldsmand blev anholdt næste aften og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

I retten nægtede han sig skyldig og fortalte, at offeret havde slået ham, så han fik næseblod. Han fortalte også, at han ikke drikker en del, når han er i byen, og at han i dag ikke har problemer med sit temperament.

Men efter at have set videooptagelser fra diskoteket og billeder af offeret og hørt forklaringer fra Svend Malthe Hass Schmidt selv, fra offeret og fra et vidne fandt retten ham skyldig i at have slået. Til gengæld blev han frikendt for sparkene. Offeret så nemlig ikke, hvem der sparkede, og der var også en anden person, som deltog i overfaldet.

Påstanden om, at offeret skulle have slået overfaldsmanden, afviste retten - dels på baggrund af videoen fra diskoteket, og dels på baggrund af fotografier, som politiet tog af ham i forbindelse med anholdelsen. Her kunne man nemlig ikke se nogen synlige skader. Det kunne dog ikke afvises, at der havde været en uoverensstemmelse imellem de to.

Dommen lød på fire måneders fængsel. Overfaldet på Billy Booze skete nemlig på et tidspunkt, hvor Svend Malthe Hass Schmidt havde en prøvetid fra en tidligere dom. Her havde han i 2017 siddet 30 dage i fængsel, men havde en reststraf på 29 dage, som nu blev udløst. Derudover skal han betale sagens udgifter.

Offeret havde også krævet en erstatning på 15.883,57 kroner - blandt andet fordi han efter overfaldet måtte sygemelde sig og få behandling. Men Svend Malthe Hass Schmidt bestred både erstatningspligten og kravets opgørelse.

Retten pålagde ham dog at betale en godtgørelse for svie og smerte på 3.000 kroner. Resten af kravet må offeret gøre gældende ved en civil retssag eller via Erstatsningsnævnet, afgjorde retten.dadaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce