Annonce
Guldborgsund

Fjernvarme-kunder slipper for pris-chok

Fjernvarmen bruger store mængder elektricitet til de pumper og boosteranlæg - som her ved Højbroen i Nykøbing - der sørger for at sende det varme vand rundt i det cirka 240 kilometer lange ledningsnet. Foto: Anders Knudsen

Godt nyt til cirka 7.000 lokale husstande midt i heftige stigninger i energiudgifter.

GULDBORGSUND Priserne på elektricitet, olie, benzin og gas buldrer i vejret i øjeblikket og belaster både private husstandes og firmaers økonomi.

Men midt i energi-tumulten er der godt nyt til i hvert fald cirka 7.000 varmekunder hos Guldborgsund Forsyning. Der er ikke udsigt til noget prischok på fjernvarmen til vinter eller næste år i det hele taget.

- Vi er i gang med at fastlægge varmetaksten for 2022. Men jeg kan allerede nu slå fast og berolige: Vi kommer under ingen omstændigheder ud med prisstigninger, der bare ligner den eksplosion i priser, vi har set på el og gas de seneste måneder, fastslår Niels Rasmussen, administrerende direktør i Guldborgsund Forsyning.

Man er altså i gang med at lave de endelige budgetter, som forelægges bestyrelsen sidst på måneden. Der kan blive reguleringer - men milevidt fra voldsomme stigninger.

- Som udgangspunkt ønsker vi så vidt muligt at holde priserne i ro. Også i den nuværende situation, understreger Niels Rasmussen.

Det betyder ikke, at varmeforsyningen er uberørt af udviklingen på energipriserne.

- Vi har for eksempel ganske store udgifter til elektricitet, fordi vi bruger el til de pumper, der sender det varme vand ud til forbrugerne og tilbage igen. I 2022 får vi i varmeselskabet en merudgift på at sende varme rundt i Nykøbing og opland på knap 400.000 kroner. Det er selvfølgelig procentvis en mindre del af vores samlede produktionsomkostninger på varmeområdet på cirka 80 millioner kroner. Men absolut mærkbart, forklarer Niels Rasmussen.

Hos Guldborgsund Forsyning har man siden foråret fulgt de stigende priser på elektricitet nøje, og for nogen tid siden besluttede man sig så for at indgå en toårig fastprisaftale på elektricitet.

- Man kan altid diskutere, hvornår det rigtige tidspunkt er. Men vi synes ikke, at der umiddelbart ser ud til at være markant dalende el-priser forude. I parentes bemærket er priserne på el steget heftigt bare på de uger, der er gået, siden vi indgik kontrakten. Og overordnet stiger forbruget og behovet for elektricitet i disse år konstant. Det indikerer heller ikke store prisfald forude, mener Niels Rasmussen.

Guldborgsund Forsyning køber blandt andet sin varme fra Refa, fra Nordic Sugar og fra eget bioolie-opvarmede kedelanlæg.

Fjernvarmen leveres til kunder i Nykøbing, Ønslev, Eskilstrup, Ovstrup, Gundslevmagle og Systofte. Nordligste kunde er i øvrigt Storstrøm Fængsel på Nordfalster. Varmen pumpes rundt i et ledningsnet på cirka 240 kilometer.

  • Fjernvarmen bruger store mængder elektricitet til de pumper og boosteranlæg - som her ved Højbroen i Nykøbing - der sørger for at sende det varme vand rundt i det cirka 240 kilometer lange ledningsnet. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo