cookie-og-privatlivspolitik
Flere politikere er stadig imod placeringen af store sommerhuse i Marielyst Ferieby.
Flere politikere er stadig imod placeringen af store sommerhuse i Marielyst Ferieby.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Har ikke ændret holdning til sommerhusene

Flere medlemmer af teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget holder fast i, at de ikke er positivt indstillet på at give tilladelse til sommerhusene.
06. december 2019 kl. 19:58 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST Mødet mellem grundejerforeningen, der repræsenterer de 143 sommerhusejere, der har feriebolig i Marielyst Ferieby, og repræsentanter for teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune og dertilhørende relevante embedsmænd, blev en smule kortere, end grundejerforeningens repræsentanter havde forventet. Alligevel fik de dog én ting med hjem, som gør, at de sover en smule bedre om natten. I hvert fald indtil sagen skal behandles politisk 16. december.

Der har de seneste uger, hvor spændingerne mellem grundejerforeningen og de, der er positivt indstillede overfor opførelsen af de 10 poolhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter i Marielyst Ferieby, er taget til, været rygtedannelse og snak af mere eller mindre verificerbar varians. Derfor bragte formand for grundejerforeningen Marielyst Ferieby, Knud Brusgaard Nielsen, et af de mest vedholdende rygter til torvs under det lukkede møde mellem Guldborgsund Kommune og grundejerforeningen.

- Vi adspurgte simpelthen teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget direkte, om der var nogen aftale på skrift eller på anden vis, som bandt Guldborgsund Kommune til en aftale med Skanlux, der ikke kunne brydes eller ville koste økonomisk kompensation at komme ud af. Og det afviste udvalgsformand Peter Bring-Larsen (G) fuldstændig, så det er vi glade for at høre, forklarer Knud Brusgaard Nielsen.

Foreningen rettede tidligere på efteråret henvendelse til Guldborgsund Kommune for at få afklaret, om sådan en aftale fandt sted. Her blev de mødt af et, hvad grundejerforeningen betegner som "kryptisk" svar fra kommunaldirektør Søren Bonde.

Hans e-mail rummer følgende ordlyd:

"Med hensyn til jeres spørgsmål om byggetilladelse fremgår hele sagsforløbet af sagens dokumenter, som I tidligere har fået aktindsigt i. Jeg henviser derfor hertil. Endvidere har I spurgt, om nogen kan rejse krav mod kommunen. Jeg må henvise jer til at rette henvendelse til en advokat, hvis I ønsker juridiske vurderinger," lød det i en e-mail adresseret til Knud Brusgaard Nielsen fra kommunaldirektør Søren Bonde 26. november.

- Vi synes, det er mærkeligt, at vi får et kryptisk svar fra kommunaldirektøren, der ikke kommer med andet end et lidt forblommet svar på, om der foreligger en aftale eller ej. Men nu er vi meget tilfredse med, at det blev afvist meget firkantet af udvalgsformand Peter Bring-Larsen, at der ikke er nogen aftale mellem kommunen og entreprenøren, så det stoler vi på er sandt, siger Knud Brusgaard Nielsen.

Ovenpå mødet mellem teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget og grundejerforeningen har Folketidende forsøgt at få en kommentar fra flere af de politikere, der repræsenterer deres partier i udvalget.

Annemette S. Johnsen, der repræsenterer Socialistisk Folkeparti, har tidligere meldt ud, at hun ikke var begejstret for placeringen af de store sommerhuse midt i Marielyst Ferieby.

- Der blev redegjort for synspunkter og aspekter fra ejerforeningens side, og vi andre lyttede til det, de sagde. Men der var umiddelbart ikke noget nyt for mig i sagen, siger Annemette S. Johnsen.

Adspurgt, om hun har ændret holdning til sommerhussagen, svarer hun følgende:

- Umiddelbart mener jeg ikke, det er den rigtige placering til huse i den størrelse. Men på tirsdag skal vi høre, hvad entreprenøren har at sige, siger Annemette S. Johnsen.

Samme holdning har Ole Bronné Sørensen (S).

- Det var ikke overraskende. De fremførte det samme på mødet, som de har talt om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce