Annonce
Guldborgsund

Har ikke ændret holdning til sommerhusene

Flere politikere er stadig imod placeringen af store sommerhuse i Marielyst Ferieby. Foto: Anders Knudsen

Flere medlemmer af teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget holder fast i, at de ikke er positivt indstillet på at give tilladelse til sommerhusene.

MARIELYST Mødet mellem grundejerforeningen, der repræsenterer de 143 sommerhusejere, der har feriebolig i Marielyst Ferieby, og repræsentanter for teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune og dertilhørende relevante embedsmænd, blev en smule kortere, end grundejerforeningens repræsentanter havde forventet. Alligevel fik de dog én ting med hjem, som gør, at de sover en smule bedre om natten. I hvert fald indtil sagen skal behandles politisk 16. december.

Der har de seneste uger, hvor spændingerne mellem grundejerforeningen og de, der er positivt indstillede overfor opførelsen af de 10 poolhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter i Marielyst Ferieby, er taget til, været rygtedannelse og snak af mere eller mindre verificerbar varians. Derfor bragte formand for grundejerforeningen Marielyst Ferieby, Knud Brusgaard Nielsen, et af de mest vedholdende rygter til torvs under det lukkede møde mellem Guldborgsund Kommune og grundejerforeningen.

- Vi adspurgte simpelthen teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget direkte, om der var nogen aftale på skrift eller på anden vis, som bandt Guldborgsund Kommune til en aftale med Skanlux, der ikke kunne brydes eller ville koste økonomisk kompensation at komme ud af. Og det afviste udvalgsformand Peter Bring-Larsen (G) fuldstændig, så det er vi glade for at høre, forklarer Knud Brusgaard Nielsen.

Foreningen rettede tidligere på efteråret henvendelse til Guldborgsund Kommune for at få afklaret, om sådan en aftale fandt sted. Her blev de mødt af et, hvad grundejerforeningen betegner som "kryptisk" svar fra kommunaldirektør Søren Bonde.

Hans e-mail rummer følgende ordlyd:

"Med hensyn til jeres spørgsmål om byggetilladelse fremgår hele sagsforløbet af sagens dokumenter, som I tidligere har fået aktindsigt i. Jeg henviser derfor hertil. Endvidere har I spurgt, om nogen kan rejse krav mod kommunen. Jeg må henvise jer til at rette henvendelse til en advokat, hvis I ønsker juridiske vurderinger," lød det i en e-mail adresseret til Knud Brusgaard Nielsen fra kommunaldirektør Søren Bonde 26. november.

- Vi synes, det er mærkeligt, at vi får et kryptisk svar fra kommunaldirektøren, der ikke kommer med andet end et lidt forblommet svar på, om der foreligger en aftale eller ej. Men nu er vi meget tilfredse med, at det blev afvist meget firkantet af udvalgsformand Peter Bring-Larsen, at der ikke er nogen aftale mellem kommunen og entreprenøren, så det stoler vi på er sandt, siger Knud Brusgaard Nielsen.

Ovenpå mødet mellem teknik-, miljø-, og ejendomsudvalget og grundejerforeningen har Folketidende forsøgt at få en kommentar fra flere af de politikere, der repræsenterer deres partier i udvalget.

Annemette S. Johnsen, der repræsenterer Socialistisk Folkeparti, har tidligere meldt ud, at hun ikke var begejstret for placeringen af de store sommerhuse midt i Marielyst Ferieby.

- Der blev redegjort for synspunkter og aspekter fra ejerforeningens side, og vi andre lyttede til det, de sagde. Men der var umiddelbart ikke noget nyt for mig i sagen, siger Annemette S. Johnsen.

Adspurgt, om hun har ændret holdning til sommerhussagen, svarer hun følgende:

- Umiddelbart mener jeg ikke, det er den rigtige placering til huse i den størrelse. Men på tirsdag skal vi høre, hvad entreprenøren har at sige, siger Annemette S. Johnsen.

Samme holdning har Ole Bronné Sørensen (S).

- Det var ikke overraskende. De fremførte det samme på mødet, som de har talt om.

  • Flere politikere er stadig imod placeringen af store sommerhuse i Marielyst Ferieby. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof