cookie-og-privatlivspolitik
De nye data, som de fire pejleboringer optager om grundvandet på Sydfalster, kan ses på hydrometri.dk/kommune/guldborgsund/
De nye data, som de fire pejleboringer optager om grundvandet på Sydfalster, kan ses på hydrometri.dk/kommune/guldborgsund/
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Holder øje med det sydfalsterske grundvand

Fire pejlevandsboringer skal fastslå steder med oversvømmelsesrisiko.
09. oktober 2019 kl. 19:02 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SYDFALSTER Når der falder meget regn, og grundvandet stiger, bliver risikoen for oversvømmelser på især den sydlige del af Falster væsentligt større.

- Normalt vil de sandede jorde på Sydfalster kunne optage store regnmængder, men i 2011, hvor der faldt et helt års nedbør i sommermånederne, var jorden til sidst vandmættet, og selv mindre regnbyger gav anledning til oversvømmelser, fortæller Jakob Lysholdt, der er leder af Miljø i Guldborgsund Kommune..

Det skal fire nye pejleboringer, som Guldborgsund Kommune har placeret i sommerhusområderne på Sydfalster, gøre op med.

Boringerne følger ændringerne i grundvandsspejlet.

- Det er valgt at placere pejleboringerne på Sydfalster, da selv mindre stigninger i grundvandet her vil have stor betydning for øget risiko for oversvømmelser af disse lavtliggende sommerhusområder, fortæller Jakob Lysholdt.

Boringerne vil både kunne skaffe data til at prioritere kommunens klimatilpasningsindsatser, men også bruges som varslingssystem.

Kommunen stiller de nye data frit til rådighed. Sommerhusejere og grundejerforeninger har derfor mulighed for at følge grundvandsspejlet og træffe foranstaltninger ved forhøjet grundvand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce