cookie-og-privatlivspolitik
Et område ved Lergravens Havn kan nu bebygges med restauration efter en lempelse af strandbeskyttelsen.

3

Billeder

Et område ved Lergravens Havn kan nu bebygges med restauration efter en lempelse af strandbeskyttelsen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Kan skabe mere liv i området

To havneområder i Nykøbing åbnes for byggeri nær vandet.
13. december 2019 kl. 13:10 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Onsdag annoncerede miljøminister Lea Wermelin (S), at det på udvalgte områder nu skal være muligt at bygge restaurant, iskiosk eller noget helt tredje på havnearealer, der tidligere har været underlagt strandbeskyttelse.

I Nykøbing er to områder blevet åbnet for nybyggeri. Strandbeskyttelsen betyder, at arealer som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden, men de steder, der har fået dispensation fra denne regel, rummer ikke signifikante naturmæssige værdier - det gælder således også et areal på cirka 19.000 kvadratmeter ved Toreby Havn og et areal på Lergravens Havn, der rummer godt 7.500 kvadratmeter.

Casper Ingerslev Henriksen, leder af Land og By, under teknik og miljø i Guldborgsund Kommune, ser potentiale i de nye områder.

- Vi kan se nogle potentialer for turisme og udviklingen af Nykøbing i de her havnemiljøer. Vi vil gerne skabe muligheder for at bruge vandet mere aktivt på begge sider af sundet, og der kan det med ophævelsen af strandbeskyttelsen her være med til at skabe noget mere liv, forklarer Casper Ingerslev Henriksen.

Der foreligger ikke nogen konkrete byggeplaner på hverken den ene eller anden side af sundet på nuværende tidspunkt. Men håbet er, at der med tiden vil være nogen, der har interesse i at skabe noget, der kunne være til glæde for kommunens borgere på havnearealerne.

- Hvis nogen har interesse i at etablere restauration eller faciliteter med iskiosker, udkigstårne, eller hvad ved jeg, så skal man tage fat i teknik og miljø, hvis man går med drømme om at lave noget spændende på de her arealer. Vi vil gerne have nogle spændende tilbud, siger leder af Land og By, Casper Ingerslev Henriksen.

Også hos borgmester John Brædder (G) vækker de løftede regler for strandbeskyttelse på de to arealer glæde.

- Vi har mere end 230 kilometer kystlinje i Guldborgsund Kommune, så det er en glædelig nyhed, at vi har fået lempet reglerne lidt. Det giver på sigt mulighed for, at man kan udvikle yderligere, hvilket altid er interessant, udtaler John Brædder.

Næste skridt i sagen om strandbeskyttelsen bliver at forelægge afgørelserne for kommunens teknik, miljø og ejendomsudvalg, oplyser Casper Ingerslev Henriksen. Derefter vil alle lodsejere, afgørelserne har konsekvenser for, blive kontaktet, lover han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce