cookie-og-privatlivspolitik
Formand for Guldborgsund Ældreråd er godt tilfreds med prioriteringen af klippekortspengene.
Foto: Privat

Guldborgsund

Klippekort skal forebygge ensomhed

Guldborgsund Kommune øremærker 1,1 million kroner til ældre, der ikke er mobile og bor alene.
30. april 2021 kl. 19:03 Af Birgitte Grønning

GULDBORGSUND Klippekortordningen til kommunens ældre, der bor i eget hjem, er tilbage på Guldborgsund Kommunes budget, og nu er der truffet en beslutning om, hvem der kan få del i pengene.

Der er afsat 1,1 million kroner, og de skal gå til plejekrævende borgere, der modtager personlig og praktisk hjælp, ikke er mobile og bor alene.

Dermed har politikerne i social, sundhed og omsorgsudvalget lyttet til Guldborgsund Ældreråd, som netop har ønsket, at det var de svageste ældre, der får klippekortet.

Kortet udløser ekstra tid, som de ældre efter eget ønske kan bruge til for eksempel udflugter og oplevelser, hvor hjemmehjælperen kan gå med som ledsager.

Det gælder om at forebygge ensomhed, er udvalget og ældrerådet enige om.

Annonce

- 1,1 million lyder jo af mange penge, men det er det ikke, hvis man skal fordele dem på alle kommunens pensionister. Derfor har vi ønsket, at de mindst mobile - for eksempel dem, der sidder i kørestol - skal prioriteres først. Vi synes, at det er godt, at kommunen dermed ikke kun snakker om at forebygge ensomhed, men også gør noget for det, siger formanden for Guldborgsund Ældreråd, Doris Hartmeyer.

Udvalgsformand Bo Abildgaard (S) skriver i en pressemeddelelse:

- Jeg er rigtig glad for, at vi sammen med ældrerådet har fået tydeliggjort, hvor mange gode muligheder, der er i klippekortordningen. Klippekortordningen er med til at skabe nærvær, samvær og socialt indhold i vores borgeres hverdag. Jeg håber, at det bliver mere tydeligt for vores borgere, at de rent faktisk har et klippekort, så det ikke glider ind under den almindelige pleje.

Sidstnævnte har også været vigtigt for ældrerådet.

- Pengene skal meget nødig bare gå til ekstra rengøring, som skal ydes indenfor budgetterne til den normale pleje, understreger Doris Hartmeyer.

Annonce

Klippekortordningen er delt i to: en til de hjemmeboende og en anden til beboere på plejecentrene. Sidstnævnte har eksisteret i flere år, og men det er nyt, at klippekortet til de hjemmeboende vender tilbage efter at være sparet væk tidligere år.

Kommunen lægger vægt på, at klippekortsordningen for plejehjemsbeboerne skal gøres mere ensartet for at sikre, at alle borgere, uanset hvilket plejecenter de bor på, får mest muligt ud af ordningen.

Desuden skal det fremover være nemmere for borgerne at finde ud af, hvor mange klip de har tilbage, og borgerne skal løbende informeres om ordningens muligheder.

Information til borgerne om ordningen og den nye administrative håndtering af klippekortordningen kommer på plads i løbet af den kommende tid, lover kommunen i pressemeddelelsen.

Og det forventes, at klippekortsordningen for plejekrævende borgere i eget hjem træder i kraft 1. juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE