Annonce
Guldborgsund

Kursus får mænd op af sofaen og videre i livet

Jan Riis håber, at mange mænd vil tage imod tilbuddet, der kan føre dem godt videre i livet. Foto: Martin S Poulsen

Formand for friviligcenter: - Mænd er generelt set ikke vant til at snakke om følelser og forholde sig til deres egne følelser.

NYKØBING Konen er blevet træt af, at manden arbejder så meget. Så hun vil skilles. Med sig tager hun de fleste af de fælles venner. Kort efter ryger arbejdet også.

For mange mænd udløser en sådan situation en livskrise, som mændene kan have svært ved at rejse sig fra.

- Det er en ofte overset gruppe af mænd. En mellemgruppe, der ikke er blandt de synlige på bunden af samfundet, men heller ikke tilhører gruppen af aktive mænd med styr på livet og karrieren. De her mænd i mellemgruppen går ofte med store problemer, men kan af den ene eller anden grund ikke selv komme videre i livet. De har brug for hjælp til at komme videre, siger Jan Riis, der er formand for Guldborgsund Friviligcenter.

Han har taget initiativ til at opstarte et nyt kursus målrettet den gruppe mænd, som er kommet ud i en livskrise, og har svært ved selv at komme ud af den, men også har svært ved at spørge om hjælp.

- Yngre generationer af mænd er generelt blevet bedre til at tage vare på sig selv, men der er stadig en stor gruppe af mænd, der er opdraget med, at de selv skal klare deres problemer og ikke belaste andre. Den her gruppe af mænd vil ikke fremstå svage, men fordi de ikke selv kan se, hvordan de skal løse deres problemer, og ikke opsøger hjælp fra andre, så kommer de til at sidde fast i livet i negative situationer. Det er mænd, der er gået lidt i stå i livet, siger Jan Riis.

Otte mænd på otte uger

Det nye kursus henvender sig derfor til mænd, der inderst inde godt kan se, at de står i en livskrise, som de ikke selv kan klare at komme ud af. På kurset kan de få råd og sparring af andre mænd i lignende situationer. Kurset hedder "Kom videre, mand" og er et kursus for op mod otte mænd ad gange, der over otte uger samtaler om deres individuelle problemer. Jan Riis sidder med, men han understreger, at han ikke vil brase ind og komme med alt for gode råd alt for hurtigt.

- Mænd er generelt set ikke vant til at snakke om følelser og forholde sig til deres egne følelser. Så på kurset skal de have tid til at formulere sig, inden nogen kommer med gode råd, siger Jan Riis.

Kurset er ikke som tidligere tiders langhårede mandegrupper. Nok bliver der sat ord på følelserne, men kurset er meget målrettet. Hver gang er der et tema, for eksempel hvordan man håndterer sorg eller stress, og konkrete arbejdsmetoder til at få sparket sig selv i gang.

Kurset har de senere år fundet sted flere steder i landet. En undersøgelse foretaget af Udviklingscenter SUS sidste år viser, at 43 procent af deltagerne efter de otte ugers forløb melder om øget livskvalitet. Så der er tale om et gennemprøvet og succesfuldt koncept, der nu kommer til Nykøbing. Opstarten på det første kursus i Nykøbing er onsdag 19. februar.

Jan Riis er godt klar over, at det kan være svært at nå målgruppen. Det er mænd, der ofte har svært ved at erkende, at de har et problem. Men han opfordrer alle mænd, der for eksempel føler sig stressede, har været igennem en livsomvæltende skilsmisse, er blevet arbejdsløse eller mangler sociale relationer til at melde sig til kurset.

Jan Riis håber, at de deltagende mænd også efter kurset vil vedligeholde og udbygge de relationer, der opstår i løbet af de otte uger.

- Venskaber må meget gerne opstå, så mændene også efter kursets afslutning kan blive ved med at støtte hinanden og bruge hinanden til at få et mere aktivt liv, siger Jan Riis.

Hvis man er interesseret i at deltage, kan man skrive til Jan Riis på janriis10@gmail. Det er helt gratis at deltage i kurset.

  • Jan Riis håber, at mange mænd vil tage imod tilbuddet, der kan føre dem godt videre i livet. Foto: Martin S Poulsen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet