cookie-og-privatlivspolitik
Eleverne tog imod med flag, da Den A. P. Møllerske Støttefond var på besøg. Fra venstre ses direktør Henrik Tværnø, sekretariatsleder Katja Teilmann samt skolens forstander Dorte Bondo og souschef Malene Frank.
Eleverne tog imod med flag, da Den A. P. Møllerske Støttefond var på besøg. Fra venstre ses direktør Henrik Tværnø, sekretariatsleder Katja Teilmann samt skolens forstander Dorte Bondo og souschef Malene Frank.
Foto: Privat

Guldborgsund

Lokal efterskole har fået 15 millioner til byggeri

Elever på specialskole får meget bedre muligheder med stor donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond.
12. januar 2019 kl. 13:00 Af Bjarne Arildsen

Annonce

ØSTER KIPPINGE Sofie Rifbjerg Efterskole fik torsdag en meget stor donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond.

Fonden har givet skolen 15,5 millioner kroner. Pengene skal bruges til at bygge et nyt spiseareal samt en ny sal til bevægelse til de 92 elever og 45 medarbejdere på efterskolen.

Hele byggeriet er budgetteret til at koste 20,5 millioner kroner.

- Vi er meget glade. Vi ser frem til at gøre alt, hvad der står i vores magt, for at gøre dette projekt til noget helt særligt, siger skolens forstander Dorte Bondo.


Modtaget med flag

I anledning af donationen var repræsentanter for Den A. P. Møllerske Støttefond på besøg torsdag. Det var direktør Henrik Tværnø og sekretariatsleder Kajta Teilmann, der kom forbi.

Skolen havde gjort meget ud af besøget. Blandt andet stod eleverne klar og viftede med Dannebrog, da de to gæster gik ind på skolen sammen med Dorte Bondo og souschef Malene Frank.

- De var meget overraskede over modtagelsen, som de ikke oplever hver dag, fortæller Dorte Bondo.


Mere bevægelse

Som nævnt skal de mange millioner blandt andet bruges til en bevægelseshal for specialskolens elever, som dels er meget udadvendte, dels meget indadvendte.

- Når byggeriet står klar, så forventer vi, at flere elever oplever og deltager i mere bevægelse af forskellig karakter. Det vil gøre dem meget mere livsduelige og glade, siger forstander Dorte Bondo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce