cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing Ø, som den måske kan komme til at se ud.
Nykøbing Ø, som den måske kan komme til at se ud.
Foto: Philip Rasmussen, arkivgrafik

Guldborgsund

Nykøbing Ø deler vandene

Der er stor debat på Facebook om den nye ø-plan ud for Nykøbing.
12. februar 2019 kl. 16:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING Planerne om at bygge en helt ny, kunstig ø med plads til 800 boliger og 2.500 beboere i Guldborgsund ud for Nykøbing har i den grad skabt debat, allerede inden planerne er blevet til ret meget mere end skitser og tanker.

Siden vi i torsdags præsenterede planerne i Folketidende og efterfølgende også på Folketidendes Facebook-side, er det strømmet ind med kommentarer og tilkendegivelser, og man må konstatere, at planerne om en ø midt i sundet deler vandene.

Blandt de positive er Søren Kjæp Hansen.

- Wauw, det er det mest spændende og visionære, jeg har set længe. Tænk sig hvis det vil lykkedes. Her har man virkeligt set mulighederne og ikke begrænsningerne - flot! skriver han.

Lars Arnt Andersen mener, at pengene gør mere gavn andre steder.

- Hvordan i hulen kan det være tilladt at bruge penge på et så tudetosset projekt. Børn og ældre i kommunen skal døje med den ene besparelse efter den anden, og så bruges tid og penge på det galemandsværk - man skulle tro det er 1. april, skriver han.

Folketidende har ligeledes på Facebook oprettet en meningsmåling og spurgt, om planerne om Nykøbing Ø er en god eller en dårlig idé. Også her er splittelsen til at få øje på. Et lille flertal på 52 procent af de 1.814, der har stemt, mener ikke, at Nykøbing Ø er nogen god idé.

Borgmester John Brædder (G) glæder sig over den store interesse for projektet, men han opfordrer også modstanderne til at se på planerne i et større udviklingsmæssigt perspektiv.

- Vi har arbejdet med det her i i byrådet i et års tid, så mange vinkler er allerede vendt og drejet, men idéen skal nok rettes lidt til.

- Men vi er også nødt til at være proaktive, sætte nogle initiativer i værk selv, for ellers risikerer vi at bare bliver en forstad til Næstved. Vi er nødt til at gøre noget for at tiltrække unge, arbejdspladser og bosætning. Når der tiltrækkes flere borgere, giver det jo også en ekstra skatteindtægt. Vi er nødt til at udvikle os, for det gør samfundet omkring os, siger John Brædder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

AF: JOHN WENNERWALD

Oprensning koster milliarder 07. april 2019 kl. 21.33

Annonce