cookie-og-privatlivspolitik
Mick Øgendahl gæster onsdag og torsdag teatret i Nykøbing.
Mick Øgendahl gæster onsdag og torsdag teatret i Nykøbing.
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Øgendahl: Når man flytter, ser man alle kvaliteterne

Mick Øgendahl vil i sit show på Nykøbing F. Teater levere en forsvarstale for Falster.
06. februar 2019 kl. 17:19 Af Maria Juel Glasius, Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Det er ikke nødvendigvis nemmere at forberede et show, når man er to mand på scenen frem for bare én. Heller ikke selv om man kender hinanden privat, forklarer komiker Mick Øgendahl.

Tirsdag og onsdag optræder han på Nykøbing F. Teater med kollegaen og vennen Frank Hvam i tomandsshowet "Det Gode Selskab".

De har allerede gennemført et par shows i Odense, hvor der var premiere 30. januar, og nu er tiden kommet til Mick Øgendahls hjemegn.

Komikeren, der er vokset op i Nørre Ørslev, har tidligere brugt sin opvækst i materialet i sine shows. Og lad os bare sige, at Lolland og Falster ikke altid er blevet strøget med hårene.

Siden er tonen blevet blødere, og i Det Gode Selskab vil han levere en decideret forsvarstale for Falster.

- Lige når man er flyttet væk fra noget og får en masse nye indtryk, kan det måske være svært at se kvaliteterne ved det, man kom fra. Men det hjælper på det, når man får det hele lidt på afstand. Så dukker der en masse kvaliteter op, forklarer han igennem telefonen til Folketidende.


Kærlighed for underdogs

En barndom på landet er en kvalitet, han deler med sin kompagnon Frank Hvam, der selv voksede op i Viborg. Og det vil være et tema, som vil dukke op løbende igennem showet.

- Jeg tror, at det i løbet af den her proces med at lave showet er gået op for både mig og Frank, hvor meget hjerteblod vi deler for dem, der kan opfattes som underdogs i det her samfund. Til gengæld er vi nok lidt uenige i, hvordan man løser udfordringen med at vende udviklingen, siger han.

Det var Frank Hvam, der for et par år tilbage spurgte, om de to ikke skulle lave et show sammen.

På det tidspunkt havde Mick Øgendahl småtravlt med sit eget onemanshow og en spillefilm, men kimen til samarbejdet var sået.

De kender hinanden privat, men de har aldrig arbejdet sammen i det omfang, som dette show giver anledning til. Først i slutningen af maj kan de afslutte deres danmarksturné.

- Det har været en hård og lang graviditet, for der skal sluges nogle kameler, når man er to. Og det er faktisk en hårdere proces, end når man er alene. Men jeg synes, at det er blevet et velskabt barn, siger han.

Mick Øgendahl har tidligere udtrykt en stor tilfredshed over at vide, at det i hans onemanshows var ham, der skulle levere stoffet. At det var ham, som folk havde købt billet for at høre, og at det var ham alene, der kunne tage ansvar for publikums klapsalver. Eller utilfredshed.


Sten på vejen

Men sådan er det ikke ved dette show, og det er helt okay, forklarer han. For man får nøjagtigt det samme kick af at stå på scenen med en partner ved sin side.

- Vi har haft nogle uenigheder i forhold til dramaturgien. Men jeg synes, at det er lykkedes os at skabe et fælles udtryk og stadig bevare vores individuelle personaer. Jeg tager stadig meget udgangspunkt i, at jeg er vokset op på Falster, og jeg skal have plads til at være mig i showet, ligesom Frank skal kunne være sig selv. Og selv om der var nogle sten på vejen, så synes jeg, at det er lykkedes.

Men selv om det kan lyde, som om at de to komikere får vendt vrangen ud på sig selv, er der også plads til andre emner end barndommen.

- Vi kommer også omkring veganere, tilføjer han glad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce