cookie-og-privatlivspolitik
Formand for børne-, familie- og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S) modtog 307 underskrifter, inden han gik ind til formiddagens møde om skolernes fremtid.

2

Billeder

Formand for børne-, familie- og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S) modtog 307 underskrifter, inden han gik ind til formiddagens møde om skolernes fremtid.
Foto: Maria Juel Glasius

Guldborgsund

Østre Skole rykkes til Lindeskovskolens matrikel

Udvalg vil skabe en ny, fælles Østerbro-skole på én matrikel.
12. juni 2019 kl. 11:11 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Et flertal i børne-, familie- og uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har på et ekstraordinært udvalgsmøde onsdag truffet en afgørelse om fremtiden for Østerbros skoler i Nykøbing.

Fra 2020 lægges Lindeskovskolens og Østre Skoles distrikter sammen. Og samtidig foreslår udvalget, at man danner den nye skole på Lindeskovskolens matrikel.

Inden forslaget blev sendt i høring, havde udvalget lagt op til, at det nye, samlede skoledistrikt skulle drive skole på de to eksisterende matrikler med de yngste elever på den ene og de ældste elever på den anden. Men samtlige høringssvar peger på, at hvis man vil sikre en "vi-kultur" blandt både børn og personale, skal en fælles skole ligge på én matrikel. Det har et flertal i børne-, familie- og uddannelsesudvalget lyttet til.

- Vi vil skabe rammerne for, at der kan arbejdes med et kulturelt og dannelsesmæssigt udviklingsspor for hele området, og vi tror på, at vi kan skabe et endnu bedre skoletilbud for alle skolebørn i området ved at etablere én fælles skole, siger udvalgsformand Simon Hansen i en pressemeddelelse.

Onsdag morgen var forældre og børn fra Østre Skole mødt op på rådhuset for at aflevere 307 underskrifter mod netop den beslutning. Med Erik Leth fra skolebestyrelsen i spidsen arbejdede de for at samle skolen på Østre Skole og for at sikre en max-procent i hver klasse for antallet af tosprogede.

René Christensen fra Dansk Folkeparti mener, at aftaleparterne har taget forældrene ved næsen.

- Sikke et skuespil. Simon var ude for måneder siden i avisen og sige, at der var lavet en aftale. Alligevel har man afholdt høringer og involveret børn og forældre. Det her er et skoleeksempel på, at man kan blive træt af politikere.

Når sammenlægningen er stemt igennem i byrådet 20. juni, lægger parterne op til, at den fælles skole udvikles i fællesskab med alle interesserede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce