cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Nykøbing F. Revyen, arkivfoto

Guldborgsund

Redningpakke til revyen

En nødpulje til kultur vil formentlig kunne redde Nykøbing F. Revyen.
19. april 2020 kl. 17:48 Af David Arnholm

FAKTA
Ny nødpulje til kulturlivet oprettes:

* Nødpuljen består af 200 millioner kroner øremærket kulturlivet.

* Puljen er går til publikumsrettede kulturinstitutioner og revyer, som ikke er hjulpet af de generelle ordninger.

* De kan maksimalt få dækket 80 procent af udgifterne til aflyste forestillinger og udstillinger.

* Institutionerne kan kompenseres yderligere, hvis de er særligt nødlidende. Her vil de for at undgå konkurs maksimalt få kompensation for 80 procent af indtægtstabet for perioden.

* Nødpuljen skal sikre, at kommunale kulturinstitutioner med driftstilskud fra Kulturministeriet samt seks større, kommunale koncert- og kulturhuse kan få lønkompensation og kompensation for faste udgifter. De sidestilles således med selvejende kulturinstitutioner, fonde og foreninger.

Kilder: Kulturministeriet.

NYKØBING Et enigt folketing har lørdag aften besluttet at oprette en nødpulje, der kan hjælpe flere kulturinstitutioner under coronakrisen. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

- Nødpuljen spænder et ekstra sikkerhedsnet på 200 millioner kroner ud under kulturlivet i Danmark, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

Aftalen indebærer, at arrangører af koncerter, kræmmermarkeder og kulturarrangementer kan få dækket 80 procent af deres udgifter. Og hvor der tidligere skulle være mindst 500 deltagere, dækkes nu arrangementer med ned til 350 deltagere.

Mere præcist sikrer nødpuljen, at nødlidende revyer og lignende, som ikke er omfattet af den generelle arrangementspulje, kan kompenseres for op til 80 procent af de udgifter, der knytter sig til perioden fra den 9. marts til d. 31. august 2020.

- Vi skal sikre, der er et kulturliv, der giver os oplevelser også fremover, siger Joy Mogensen.

Annonce

Nøpuljen indebærer formentlig, at der nu endelig er spændt et sikkerhedsnet ud under Nykøbing F. Revyen.

- Det er fantastisk, politikerne nu har hørt vores nødråb. Nu ser det ud som om, vi får den hjælp, vi har brug for. Det betyder, at vi overlever, siger direktør Mickey Pless.

Han savner dog fortsat svar på, om revyen må spille sine forestillinger, eller om det er forbudt.

- Vi har stadig ikke fået et tal for, hvad en stor forsamling er. Og vi sidder tilbage og tænker "hvordan skal hjælpepakken forstås? Lukker de os ned?" Det er vi lidt usikre på, siger han.

Derfor kan heller ikke endnu svare på, om 2020-forestillingen bliver aflyst eller gennemført. Men han håber snart at få kastet lys over detaljerne i den nye hjælpepakke.

Annonce

­

Artiklen er opdateret. I en tidligere udgave stod der, at man kunne få dækket op til 80 procent af sin omsætning. Sådan lød det i de første meldinger om nødpuljen. Men det er udgifter, ikke omsætning, der dækkes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce

ANNONCE