cookie-og-privatlivspolitik
Der var mere plads mellem gæsterne i efterårsferien på Middelaldercentret, hvor flere aktiviteter grundet corona-restriktioner ikke kunne gennemføres.

6

Billeder

Der var mere plads mellem gæsterne i efterårsferien på Middelaldercentret, hvor flere aktiviteter grundet corona-restriktioner ikke kunne gennemføres.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Restriktioner koster gæster

Middelaldercentret har færre gæster i denne efterårsferie. Det skyldes corona-restriktionerne, siger centerleder.
16. oktober 2020 kl. 20:40 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Middelaldercentret har som tidligere år haft åbent i denne uge, hvor skolerne har holdt efterårsferie, men besøgstallene har ikke været de samme som de andre år.

Centerleder Peter Vemming Hansen vurderer, at 250-300 gæster er kommet forbi per dag i ferien, og det er omkring 30 procent færre end normalt. Og årsagen er klar, mener han.

- Det er, hvad vi kan forvente, for der er hverken ridderturnering eller noget, da vi har de samme corona-restriktioner som i sommer, siger han og fortsætter:

- Det kan vi ikke gøre noget ved.

Peter Vemming Hansen fortæller, at de besøgende her i ferien er fra Lolland, Falster og Sydsjælland, men på en tur rundt i parken høres også tyske besøgende.

Blandt de aktiviteter, gæsterne kan deltage i, er rundvisninger i middelalderbyen og teknologiparken. De arrangeres otte gange om dagen og er fyldt med 15-20 deltagere på hvert hold.

Desuden er der blide-affyringerne, der kan ses fire gange om dagen. Og de er altid populære, lyder det fra centerlederen, men Sundhedsstyrelsens begrænsninger gør, at kun 50 gæster ad gangen må overvære dem.

- Så nogle gæster må gå skuffede hjem, siger han.

I dag, fredag, var sidste åbningsdag i år i Middelaldercentret. Det åbner dørene igen 1. maj, og Peter Vemming Hansen håber, at det bliver med færre restriktioner end i år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce