cookie-og-privatlivspolitik
Sømærket kan fra havnen ses som den hvide trekant.
Sømærket kan fra havnen ses som den hvide trekant.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Sømærke kan nu totalrenoveres

Kultur, fritid og bosætningsudvalget har bevilliget et tilskud på 78.930 kroner fra SOL-puljen til Nysted Maritim-Kulturelle Forening til en totalrenovering af sømærket ved Nysted Nor.
25. juli 2021 kl. 14:00 Af Andreas Johansen

NYSTED Nysted Maritim-Kulturelle Forening har igennem en årrække arbejdet for at skaffe midler til vedligehold af den maritime kulturarv i kraft af sømærket Nysted Nor, som Nysted er rig på.

Konkret har foreningen ved egen kraft rejst over en kvart million kroner - 285.000 af de danske, hvis man skal være specifik - fra fem forskellige fonde.

Derudover vælger foreningen selv at lægge 20.000 kroner i at få sømærket renoveret.

Bevillingen fra Guldborgsund Kommune, som er på i alt 78.930 kroner, udgør det restbeløb, som mangler, for at renoveringen kan begynde.


Glad og stolt

Anne Svendsen fra Nysted Maritim-Kulturelle Forening er også både glad og stolt over, at de sidste penge nu er i hus, og renoveringen kan gå i gang.

Annonce

- Sømærkets betydning for Nysted er af både historisk og kulturhistorisk betydning og bliver stadig brugt til navigation af både småjoller og mindre både. Vi har oplevet stor støtte til projektet lige fra borgere i Nysted, der har købt støtteplakater, til Aaholm Slot, som har bidraget med en donation. Vi er så taknemmelige, glade og stolte over hver en krone, der er doneret til dette projekt, forklarer hun.

"Renoveringen af sømærket bidrager til at bevare og udvikle den maritime kulturarv samt øge den kulturhistoriske værdi, så den fremover også kan fortælle historien om Nysted som en af Danmarks vigtigste købstæder med adgang til havet," lyder ordene fra Guldborgsund Kommune.

Puljen SOL (Sammen Om Lokalsamfundet) er en engangspulje, der støtter og styrker samskabelsesprojekter i landdistrikterne - herunder også renoveringen af sømærket.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE