cookie-og-privatlivspolitik
Med 398 nye smittede har vi det laveste antal daglige tilfælde, vi har haft i to uger. En professor i epidemiologi siger, at vi måske skal kigge mere på antallet af nyindlæggelser. (Arkivfoto)
Med 398 nye smittede har vi det laveste antal daglige tilfælde, vi har haft i to uger. En professor i epidemiologi siger, at vi måske skal kigge mere på antallet af nyindlæggelser. (Arkivfoto)
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Indland

398 tilfælde: Næstlaveste antal nye smittede på to uger

Antallet af indlagte med coronavirus er steget med syv til 109. Der er et nyt dødsfald.
01. oktober 2020 kl. 14:15 Af Ritzau

Annonce

Der er registreret 398 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) torsdag.

Det er det næstlaveste antal daglige smittetilfælde de seneste to uger, men sammenlignet med starten af september er tallet fire gange så højt.

- For mig at se er det klart at se, at epidemien stadig er til stede til trods for de mange udmærkede tiltag, vi har taget, siger professor i epidemiologi ved Københavns Universitet Thorkild Sørensen.

Antallet af nyindlæggelser er 19. Det tal er vigtigt at hæfte sig ved, fordi det siger noget om, hvor mange mennesker der faktisk bliver alvorligt syge af virusset, mener Thorkild Sørensen.

- Det er den overordnede tendens, der er afgørende: Hvor mange mennesker bliver så alvorligt syge, at de skal ind på hospitalet?, siger han

Antallet af daglige nyindlæggelser de seneste to uger er nogenlunde tilsvarende, hvordan tallene så ud i starten af maj. Men det er kun omkring en femtedel af niveauet i slutningen af marts, hvor der var mest tryk på nyindlæggelserne.

Med hensyn til smittetallet skal man være forsigtig med at kigge på de daglige tal isoleret set, mener Thorkild Sørensen.

Selv om tallene fra dag til dag kan virke usandsynligt høje eller lave, skal man huske, at der kan være alverdens statistiske usikkerheder, man skal tage højde for, forklarer han.

- Hvis man virkelig skal se på, hvor vi er på vej hen, er man nødt til at se på de samlede tal over en længere periode, siger Thorkild Sørensen.

Han kalder usikkerhederne for statistisk støj. De forstyrrer fortolkningen af, hvad der faktisk foregår med tallene.

Smitten er spredt ud over det meste af landet. Men det højeste smittetryk ses i øjeblikket i en række omegnskommuner til København. Det gælder især Solrød, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk og Brøndby.

På landets sygehuse er status torsdag, at der efter nyindlæggelser og udskrivelser i alt er 109 indlagte med coronavirus. Dermed er der i forhold til onsdagens opgørelse samlet set syv flere indlagt. De 13 er indlagt på intensiv.

Antallet af indlagte er i øjeblikket tæt på det højeste niveau i fem måneder. Men der er fortsat langt op til niveauet i starten af april. Dengang var der mere end 500 coronapatienter på de danske sygehuse.

Der er det seneste døgn registreret et nyt dødsfald med coronavirus. Dermed er samlet 651 døde med sygdommen i Danmark siden starten af marts.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce