cookie-og-privatlivspolitik
Ældre Sagen får i disse dage mange henvendelser fra pårørende, som fortæller om, hvordan beboere på plejehjem bliver udsat for omsorgssvigt. Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup, vil gå videre med henvendelserne til statsminister Mette Frederiksen (S). Arkivfoto.
Ældre Sagen får i disse dage mange henvendelser fra pårørende, som fortæller om, hvordan beboere på plejehjem bliver udsat for omsorgssvigt. Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup, vil gå videre med henvendelserne til statsminister Mette Frederiksen (S). Arkivfoto.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Ældre Sagen oversvømmet med henvendelser om plejehjemssvigt

Direktør i Ældre Sagen vil henvende sig til statsministeren med historier om svigt på landets plejehjem.
30. juli 2020 kl. 12:09 Af Ritzau

Annonce

Tidligere på dagen lød det fra Ældre Sagen, at der var kommet omkring 100 henvendelser fra pårørende til beboere på plejehjem, som har været vidne til omsorgssvigt fra personalet.

Men der bliver ved med at komme henvendelser. Ældre Sagen har torsdag middag ikke længere overblik over antallet.

- Vi har fået rigtig mange. Og der kommer fortsat rigtig mange ind til os, siger Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup.

Pårørende kontakter Ældre Sagen i forbindelse med, at TV2 bringer en dokumentar om forholdene på plejehjemmene Kongsgården i Aarhus og Nyvang i Randers.

Her viser skjulte optagelser, at en 90-årig dement kvinde bønfalder plejepersonalet om at sænke hendes lift, fordi det gør ondt på hende at være hejst op.

Andre optagelser viser, at en 91-årig demenssyg mand har lavet afføring i bleen og bukserne. Selv om han beder personalet om hjælp flere gange, går han med den samme ble på i næsten ti timer.

Bjarne Hastrup fortæller, at henvendelserne handler om underernæring, dehydrering, nedværdigende tale og manglende personlig pleje og hygiejne.

Nogle pårørende fortæller, at de ikke tør henvende sig til personalet. De er bange for, at det får konsekvenser for plejehjemsbeboerne.

Ældre Sagen samler henvendelserne sammen, så de ansvarlige politikere i kommunerne og regeringen kan få at se, hvordan det står til på landets plejehjem.

Også statsminister Mette Frederiksen (S) må på banen, mener Bjarne Hastrup.

- Der er behov for en kulturrevolution i plejesektoren, siger han.

- Vi vil bruge det især overfor sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og også over for statsministeren. Denne plejehjemssag har udviklet sig så voldsomt, at vi mener, at vi skal have toppen af regeringen på banen.

Han håber, at statsministeren vil overføre noget at den beslutningskraft, hun har vist under coronakrisen, til plejehjemssektoren.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce