cookie-og-privatlivspolitik
CureVac er i øjeblikket i gang med et fase 3-studie med sin coronavaccine, hvor den bliver testet på 35.000 personer i Europa og Latinamerika.
CureVac forventer at kunne præsentere resutalter fra forsøget i midten af april og har for nyligt udtalt, at selskabet forventer en godkendelse af vaccinen i EU i slutningen af maj eller starten af juini.
CureVac er i øjeblikket i gang med et fase 3-studie med sin coronavaccine, hvor den bliver testet på 35.000 personer i Europa og Latinamerika. CureVac forventer at kunne præsentere resutalter fra forsøget i midten af april og har for nyligt udtalt, at selskabet forventer en godkendelse af vaccinen i EU i slutningen af maj eller starten af juini.
Foto: Yves Herman/Reuters

Indland

Dansk vaccineleverandør går sammen med medicinalgigant

Tyske CureVac og Novartis fra Schweiz har indgået samarbejdsaftale om produktion af coronavaccine.
04. marts 2021 kl. 13:53 Af Ritzau

Det tyske biotekselskab CureVac, der er langt fremme i udviklingen af en coronavaccine, har et indgået et samarbejde med den schweiziske medicinalgigant Novartis.

Det fremgår af en meddelelse fra CureVac.

Der er tale om en produktionsaftale, hvor Novartis på sin fabrik i byen Kundl i Østrig vil kunne fremstille CureVacs vacciner.

Ifølge aftalen vil Novartis kunne starte med at producere vaccinen i andet kvartal og vil kunne producere op til 50 millioner doser i år og 200 millioner næste år.

Novartis har også en aftale med Pfizer/BioNTech om at hjælpe med produktionen af selskabernes coronavaccine.

Annonce

CureVac er en af de seks vaccineproducenter, som EU - og dermed Danmark - har indgået indkøbsaftaler med.

Danmark har via EU lagt billet ind på at købe 9,1 million vaccinedoser fra CureVac. Det vil kunne vaccinere omkring 4,5 millioner borgere, da man skal have to stik.

CureVac er i øjeblikket i gang med et fase 3-studie med sin coronavaccine, hvor den bliver testet på 35.000 personer i Europa og Latinamerika.

CureVac forventer at kunne præsentere resultater fra forsøget i midten af april.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er allerede begyndt at se på de foreløbige resultater af forsøget.

Annonce

CureVacs administrerende direktør, Franz-Werner Haas, udtalte i sidste uge, at selskabet forventer en godkendelse af vaccinen i EU i slutningen af maj eller starten af juni.

I øjeblikket er der godkendt tre vacciner i EU, som også er taget i brug i Danmark. Det er vacciner fra Pfizer/BioNTech, Moderna og AstraZeneca.

11. marts skal Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) tage stilling til, om det vil anbefale en godkendelse af vaccinen fra amerikanske Johnson & Johnson.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

Annonce

ANNONCE