cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Fødevarestyrelsen slår ned på flere ulovlige coronareklamer

Fødevarestyrelsen har fundet 12 ulovlige tilfælde, hvor fødevarer er blevet solgt som et middel mod corona.
04. juni 2020 kl. 20:32 Af Ritzau

Annonce

De seneste måneder har Fødevarestyrelsen indberettet flere sager til EU-Kommissionen om coronarelateret markedsføring af kosttilskud og fødevarer.

Ifølge styrelsen er der ikke belæg for at sælge fødevarer og påstå, at de kan forebygge eller kurere coronavirus. Reklamerne er derfor ulovlige og vildleder forbrugerne. Det skriver Jyllands-Posten.

Fra dansk side er det Fødevarestyrelsens rejsehold, der deltager i en fælles EU-aktion mod ulovlig coronarelateret markedsføring af fødevarer.

Siden starten af april er der herhjemme blevet indberettet 12 sager. Af dem er syv allerede færdigbehandlet af Fødevarestyrelsen og har resulteret i bøder.

Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, anser det for at være meget bevidst, når forhandlere skriver, at et kosttilskud kan helbrede en sygdom.

- Den nemme vej til penge er at sælge et kosttilskud og påstå, at det kan helbrede en sygdom.

- Den rette vej er at få det godkendt som medicin, hvis man mener, at man har et mirakelmiddel, siger Michael Rosenmark til Jyllands-Posten.

Over for Ritzau fortæller Michael Rosenmark, at man har en fornemmelse af, at problemet med de ulovlige reklamer er ved at klinge af.

Det begrunder han blandt andet med, at der ikke er fundet yderligere tilfælde den seneste uge.

- Så det kunne tyde på, at vi måske har fået fat i dem, der har været lidt for kreative, siger Michael Rosenmark til Ritzau.

Til Ritzau kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) det "et stort problem", at der er nogle, som forsøger at udnytte folks frygt for coronavirus.

- Det er uacceptabelt, og det skal stoppes, siger ministeren.

Han opfordrer samtidig til, at hvis borgere opdager denne type reklamer, der virker til at være for gode til at være sande, at de så melder dem til Fødevarestyrelsen.

For at finde frem til de ulovlige reklamer samarbejder Fødevarestyrelsen med blandt andet Skattestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen.

Fødevarestyrelsen samarbejder også med online-markedspladsen dba.dk.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce