cookie-og-privatlivspolitik
Når eksempelvis museer tager imod kunder igen efter coronanedlukningen, bør de droppe rundvisninger, da de kan få folk til at stimle for tæt sammen. Sådan lyder det i retningslinjer fra Kulturministeriet. På billedet ses Asger Jorn-rummet på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk.
Når eksempelvis museer tager imod kunder igen efter coronanedlukningen, bør de droppe rundvisninger, da de kan få folk til at stimle for tæt sammen. Sådan lyder det i retningslinjer fra Kulturministeriet. På billedet ses Asger Jorn-rummet på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Indland

Genåbnede museer opfordres til at droppe rundvisninger

Når museer og zoologiske haver genåbner den kommende tid, bør de aflyse rundvisninger, viser retningslinjer.
22. maj 2020 kl. 07:28 Af Ritzau

Annonce

Selv om en række kulturinstitutioner fra torsdag har haft lov til at genåbne, bør regler om afstand mellem kunder stadig overholdes.

Derfor opfordres de til at aflyse aktiviteter, der får folk til at stimle sammen. Det betyder eksempelvis, at genåbnede museer og zoologiske haver bør droppe de guidede rundvisninger.

Det fremgår af retningslinjer, der er udsendt fra Kulturministeriet, og omfatter kulturinstitutioner såsom museer, kunsthaller, zoologiske haver og lignende.

Her står blandt andet, at "institutionerne bør undlade at gennemføre aktiviteter, der fremmer sammenstimling af mange mennesker, for eksempel foredrag, forestillinger, rundvisninger og arrangementer".

Generelt opfordres stederne til at sørge for, at kunderne har mulighed for at vaske eller afspritte hænder. Myndighedernes råd og anbefalinger bør desuden hænge synligt fremme, lyder det.

Ministeriet påpeger, at retningslinjerne er vejledende, men at kulturinstitutioner skal overholde love og regler.

Det gælder eksempelvis forsamlingsforbuddet, der fastslår, at man maksimalt må være samlet ti personer ad gangen både indenfor og udenfor.

På landets biblioteker er det de ansatte, der skal overvåge, at retningslinjerne overholdes. Derfor bør bibliotekerne heller ikke være ubemandet på noget tidspunkt, når de genåbner, lyder det.

Og da det er svært at sørge for at få afsprittet computere, printere og lignende udstyr, som folk kan bruge på bibliotekerne, bør de slet ikke benyttes, anbefaler Kulturministeriet.

Dog er der ikke særlige regler for bøger, som folk låner og afleverer. I retningslinjerne står der, at "afleverede materialer bør håndteres tilstrækkeligt sikkert af personalet".

Det er dog ikke præciseret, hvordan de ansatte skal gøre det - bortset fra at de skal have god håndhygiejne.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce