cookie-og-privatlivspolitik
Det tørre vejr forsætter, så der er masser af muligheder for at lave ting udendørs i weekenden, lyder det fra DMI. (Arkivfoto)
Det tørre vejr forsætter, så der er masser af muligheder for at lave ting udendørs i weekenden, lyder det fra DMI. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Kong Vinter går på hæld med sol og forår i luften

Det tørre vejr fortsætter, så der er rig mulighed for at komme udenfor i weekenden, siger meteorolog fra DMI.
26. februar 2021 kl. 06:30 Af Ritzau

De sidste dage af en lang og coronapræget vinter kommer til at stå i solen og tørvejrets tegn, inden kalenderen officielt skifter til forår på mandag.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Frank Nielsen tidligt fredag morgen.

Han siger, at den varme, sydvestlige luftstrøm, som mange har haft glæde af, nu er skiftet ud med en vestlig og køligere luftstrøm. Men for årstiden er den stadig mild, påpeger Frank Nielsen.

- Det har jo været helt vildt på det seneste. Hvis man har været de rigtige steder, har det jo næsten været helt sommerligt - næsten. I går kom vi helt op på 15 grader nogle steder i Nordsjælland.

- Vi får mere moderate temperaturer i weekenden, men det bliver stadig en hæderlig afslutning på vintermåneden, siger han.

Annonce

- Der bliver ikke så meget vind, så det luner jo lidt på oplevelsen, tilføjer han.

Fredag bliver en tørvejrsdag med lidt eller nogen sol, men i perioder mere skyet særligt i den centrale og østlige del af Jylland. Temperaturerne kommer til at ligge på mellem fem og otte grader, lokalt måske op til ti grader.

Samtidig bliver vinden jævn til hård.

Lørdag ser der ligeledes ud til at komme nogen eller en del sol. Temperaturerne ved vestvendte kyster vil ligge på omkring fem grader, mens det bliver op til 10-11 grader, hvor det bliver varmest.

Imens bliver vinden svag til jævn fra vest og nordvest.

Annonce

- Søndag ligner en hel del lørdag, dog kommer der måske lidt flere skyer i perioder især i den sydlige halvdel af landet. Omvendt bliver vinden svag, og temperaturerne vil ligge på mellem fem og ti grader, siger Frank Nielsen.

- De ti grader skal vi nok finde i den nordlige halvdel af landet, hvor der bliver mest sol, tilføjer han.

Om natten kan temperaturerne nå ned omkring frysepunktet.

- Så det bliver ikke en fantastisk varm weekend, men det bliver pænt og tørt vejr, som er godt egnet til udeliv, siger Frank Nielsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

Annonce

ANNONCE