cookie-og-privatlivspolitik
- Jeg kan godt holde kæft, når jeg ikke står på en scene, sagde Knud Romer på Bogforum - men så længe, han var på scenen, stod munden ikke stille på ham.
- Jeg kan godt holde kæft, når jeg ikke står på en scene, sagde Knud Romer på Bogforum - men så længe, han var på scenen, stod munden ikke stille på ham.
Foto: David Arnholm

Kultur

Rockstjernen fra Falster

Knud Romer gnistrede og holdt publikum tryllebundet, da han talte på Bogforum. Her fik en musikalsk udgave af hans ABC senere forpremiere.
18. november 2019 kl. 20:03 Af David Arnholm

Annonce

Det var som at overvære en koncert med en rockstjerne, da Knud Romer lørdag klokken 13.25 gik på scenen ved Bogforum i Bella Center. Fra alle sider af det enorme messecenter strømmede publikum til og pakkede sig rundt om den firkantede scene på forlaget Lindhardt & Ringhofs stand.

- Jeg ved ikke, hvad du vil tale om, sagde en redaktør, der fulgte ham op på scenen.

- Det gør jeg heller ikke, svarede Knud Romer, hvorefter redaktøren klogeligt valgte at træde ned igen og lade Knud Romer få scenen alene.

Her var der placeret en loungestol og et lille bord, men forfatteren, der var klædt i en krøllet hvid skjorte under en brunlig jakke, havde alt for meget krudt i kroppen, så han stod op seancen igennem.

Og han talte direkte til publikum på sin karakteristiske, energiske måde, hvor sætningerne sjældent stoppes af et punktum, men konstant får ny næring og springer videre mod næste punchline og pointe.

Annonce

- Læserne er konge! Jeres penge, tid og opmærksomhed kunne gå med meget andet, så I skal have noget for pengene, sagde han og fortalte, at han derfor havde brugt 12 år på at tænke på os - læserne - mens han arbejdede med at finpudse, kassere, forbedre og forfine sin nyeste bog, "Kort over Paradis".

Det fik ham til at læse bagsideteksten op, med sin hyldest til Falster. Den, der slutter med "Hvorfor var der så fladt? Det var faldet fra himlen".

- Jeg har faktisk prøvet at sælge det til Visit Lolland-Falster, men de ved jo ikke, hvad der er godt for dem.

Sådan talte og talte han, mens publikum lyttede, grinede og labbede det i sig. De hørte ham blandt andet fortælle om sit nyeste projekt.

Den ABC, han fik udgivet for nogle år siden med illustrationer af John Kørner, får nemlig nyt liv. Efter flere års arbejde med at rejse 400.000 kroner til projektet har komponisten Bent Sørensen komponeret melodier til de 29 rim i bogen, og de er blevet indspillet med Sankt Annæ Pigekor, så ABC'en nu udgives i en ny version, der inkluderer en cd.

Annonce

På onsdag præsenteres sangene ved en koncert i Sankt Petri Kirke i København, men på Bogforum fik publikum senere en lille forsmag, da pigekoret kom for at synge et udvalg af numrene.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE