cookie-og-privatlivspolitik
2021-03-04-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
p-plads ved Rådhusstræde, sakskøbing.
Kunst på gadeplan.
Vægkunst der er ved at krakelerer ved p-pladsen bag den tidl. biograf.
"ÅRSTIDERNE" (2004). Gavlmaleri i "Tuborgs Gård", ved P-plads mellem Søndergade og Rådhusgade i Sakskøbing. Fire billedfelter malet af Poul Erik Rasmussen (1932-2005) for Sakskøbing Kommune til afløsning af et maleri, han lavede samme sted i 1984. Ramponeret og stærkt ødelagt.

7

Billeder

"ÅRSTIDERNE" (2004). Gavlmaleri i "Tuborgs Gård", ved P-plads mellem Søndergade og Rådhusgade i Sakskøbing. Fire billedfelter malet af Poul Erik Rasmussen (1932-2005) for Sakskøbing Kommune til afløsning af et maleri, han lavede samme sted i 1984. Gavlen er ramponeret, og maleriet er stærkt ødelagt.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Sakskøbing

Maleriet ”Årstiderne” er i voldsomt forfald.
08. maj 2021 kl. 15:59 Af Peter Foersom

Gavlmaleriet i ”Tuborgs Gård” i Sakskøbing blev skabt i 2004 af maleren Poul Erik Rasmussen, som tidligere havde udført flere opgaver for Sakskøbing Kommune, bl.a. malerier til byrådssalen.

I 1984 havde han på byrådets opfordring lavet et stort gavlmaleri i ”Tuborgs Gård”, og det var dette, som i 2004 trængte til vedligeholdelse.

Man blev dog enige om, at det var bedre med et helt nyt maleri, og byrådet valgte ”Årstiderne” blandt flere forslag fra kunstneren.

På den tid var Poul Erik Rasmussen svækket af sygdom, og et lokalt malerfirma hjalp med arbejdet. Der blev også udarbejdet en målfast skitse forsynet med nøjagtige farvekoder, og det blev aftalt, at malerfirmaet skulle stå for den fremtidige vedligeholdelse.

I 2013 mente ejeren af den bygning, som gavlmaleriet sidder på, at maleriet trængte til reparation og henvendte sig derfor til Guldborgsund Kommune. Den nye storkommune ville imidlertid ikke anerkende, at Sakskøbing Kommune havde forpligtet sig til vedligeholde gavlmaleriet, og den ønskede heller ikke påtage sig opgaven.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE