cookie-og-privatlivspolitik
John Nielsen, formand for DLS (tv.) og Torben Hansen, formand for Gefion, er tilfreds med, at den fælles rådgivningsvirksomhed VKST er lykkedes med at få overskud trods et for landbruget udfordrende 2018.
John Nielsen, formand for DLS (tv.) og Torben Hansen, formand for Gefion, er tilfreds med, at den fælles rådgivningsvirksomhed VKST er lykkedes med at få overskud trods et for landbruget udfordrende 2018.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Gefion og DLS deler ud af overskud

Rådgivningsselskabet VKST, der er ejet af Gefion og DLS, kan præsentere et resultat på 3,7 mio. kr. for 2018, og derfor giver de to foreninger bag VKST nu en del af overskuddet fra rådgivningen videre til medlemmerne.
25. februar 2019 kl. 10:12 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Dansk Landbrug Sydhavsøerne (DLS) og Landboforeningen Gefion har gennem længere tid haft et ønske om at kunne give medlemmerne del i overskuddet fra rådgivningen. På baggrund af årets resultat i deres fælles rådgivningsvirksomhed VKST kan Gefion og DLS i 2019 tilbagebetale 2 mio. kr. af VKST's overskud til medlemmerne.

2018 har været et udfordrende år for landbruget, hvor sommerens tørke sendte udbytterne helt i bund og gav husdyrproducenterne tomme siloer, alt sammen kombineret med generelt lave priser på landbrugsprodukter.

- Når VKST er lykkedes med at holde omsætningen, er det fordi, der er effektiviseret i hele organisationen, og vi ser resultat som et udtryk for, at vi får større og større effekt af fusionen og rådgivningen, siger Torben Hansen, der er formand for Gefion og rådgivningsselskabet VKST.

Tilbagebetalingen svarer til, at alle med et aktivt medlemskab af Gefion og DLS får 2,5 procent af summen på deres køb i VKST.

- Resultatet viser med al tydelighed, at fusionen var udtryk for rettidig omhu. Og når vi er lykkedes med et så flot resultat, så skyldes det ikke mindst, at alle medarbejdere har gjort en kæmpe indsats, siger John Nielsen, formand for DLS og næstformand i VKST.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce