cookie-og-privatlivspolitik
MariboHilleshoog
MariboHilleshoog
Foto: Privat

Landbrugsnyt

MariboHilleshög starter salg af roefrø med kampagnepriser

Fra i år kan frøene købes direkte hos frøfirmaerne i stedet for at bestille dem hos Nordic Sugar.
23. november 2019 kl. 18:00 Af Lars Hovgaard

Roedyrkerne kan fra i år købe deres sukkerroefrø direkte hos frøfirmaerne i stedet for at skulle bestille dem hos Nordic Sugar. Salget begynder også tidligere, hvor dyrkerne før måtte vente, indtil den nye sortsliste var klar. Nu er det muligt at købe sorter fra den forrige sortsliste, indtil den nye bliver offentliggjort. Det sker i begyndelsen af december.

MariboHilleshög er derfor gået i luften med en webshop - maribobeetshop.dk - hvor dyrkerne kan købe de fire sorter, som Holeby-firmaet har med på den aktuelle sortsliste. Og det er endda til en særligkampagnepris, der gælder til og med 29. november. Derefter ændres der til markedspris, oplyser Ole Lauridsen, salgschef hos MariboHilleshög.

- Det betyder, at vores velafprøvede sorter Davinci, Twix NT, Nelson NT og Joker NT i disse uger kan købes til en favorabel kampagnepris. Det er sorter, der klarer sig godt i praksis. Der findes nok andre sorter med et højere rodudbytte, men disse fire leverer høj renhed og høj sukkerprocent, så når dækningsbidraget gøres op, med et godt renhedstillæg og sukkertillæg, er økonomien helt i top, siger Ole Lauridsen.

MariboHilleshög er glade for den nye mulighed for frit frøsalg, bemærker Ole Lauridsen.

- Vi vil gerne yde vores bidrag til at forbedre økonomien i roedyrkningen og har derfor valgt at skyde roefrøsalget i gang med nogle attraktive betingelser på velafprøvede sorter, der giver værdi på landmandens bundlinje.

Annonce

Ole Lauridsen understreger, at kampagnepriserne gælder til 29. november. Så snart den nye sortsliste er lagt frem, sælges Maribo-sorterne til normal markedspris.

- Webshoppen maribobeetshop.dk åbner 18. november med kampagnepriser på vores nuværende sorter. Fra 2. december, når den nye sortsliste gælder, vil det stadig være muligt også at købe frø fra den gamle liste, selv om de måske ikke er med på den nye. Det vil så være til markedspris. Dog vil vi, afhængig af ordrens størrelse, tilbyde kvantumrabatter, ligesom der er en rabat på to procent, hvis man selv hente sine frø hos os her i Holeby, oplyser Ole Lauridsen.

Foruden webshoppen kan roefrø også bestilles ved at kontakte Ole Lauridsen hos MariboHilleshög. Hvis man både er frøavler til DLF og dyrker sukkerroer, kan roefrøene også bestilles hos frøavlskonsulenten. I begge tilfælde kan man samtidig blive vejledt om de enkelte sorters egenskaber, og hvordan de matcher dyrkerens forhold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE