Annonce
Landbrug

Økologer har grønne ønsker til ny minister

Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, kalder den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann en en seriøs problemknuser og brobygger.

Økologisk Landsforening hilser Jakob Ellemann-Jensen velkommen som ny miljø- og fødevareminister og takker samtidig Esben Lunde Larsen for godt samarbejde.

De økologiske landmænd, virksomheder, professionelle køkkener og borgere i Økologisk Landsforening hilser den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen velkommen.

Foreningen peger på flere politiske områder, hvor den nye minister allerede i år kan gøre en forskel for landbrug, klima, miljø og økologi.

- Vi kender Jakob Ellemann-Jensen som en seriøs problemknuser og brobygger, som sikkert er bevidst om, at danskerne ønsker mere fart på den grønne omstilling i landbruget. Vi glæder os til et samarbejde. En aktiv økologipolitik skal skabe ny viden, nye løsninger og nye markeder for økologi til gavn for miljøet, landbruget og samfundet, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, og tilføjer:

- Jakob Ellemann-Jensen får også enestående muligheder for at skabe en grøn omstilling via beslutninger om EU's landbrugspolitik og den danske klimastrategi for landbruget.


Tak til Esben Lunde Larsen
- Vi takker afgående minister Esben Lunde Larsen for et godt samarbejde, der har gavnet økologi, og vi håber, at det gode samarbejde kan fortsætte med den nye minister. Vi håber også, at Esben Lundes øje for vigtigheden af dagligdagen hos landmænd - også de økologiske landmænd - fastholdes hos den nye minister. Forenklinger i bureaukrati og regulering er noget af det, der gør, at alle landmænd kan fokusere på udvikling, og man skal huske økologers anderledes landbrug, når man laver regulering, siger Per Kølster.


Behov for investering i økologi
Per Kølster peger på, at mens den nuværende regering har sikret midler til omlægning af nye arealer til økologi, så er ressourcer til forskning, uddannelse, faglig udvikling i økologisk landbrug og udvikling af nye markeder for økologi halveret de senere år.

- Det er vores håb, at den kommende minister vil gå i front for en investering i forskning, uddannelse, udvikling af nye løsninger i økologi og en markedsfremme-indsats, der udnytter de muligheder, der ligger i global vækst i økologisalg. Danskerne ønsker mere økologi. En visionær økologipolitik er afgørende for både mere økologi og en økologi, der udvikler nye løsninger på klima, natur og en bæredygtig ressourceudnyttelse, siger Per Kølster.


EU's landbrugspolitik
Foreningen ser især den kommende reform af EU's landbrugspolitik og regeringens udspil efter sommerferien, der sætter retning for klimaindsatsen i landbruget, som to af de helt centrale opgaver, hvor den nye minister kan gøre en forskel for grøn omstilling og mere økologi.

- Jakob Ellemann-Jensen får en vigtig rolle i at sikre en EU-landbrugspolitik, der i højere grad fremmer den grønne omstilling. En mere passiv støtte til landbrugsarealer skal omdannes, så EU støtter landmænds indsats for klima, natur, dyrevelfærd samt liv og job i landdistrikterne. Det vil de danske landmænd kunne drage nytte af, og det vil øge den offentlige opbakning til EU's politik, når det giver afkast for samfundet, siger Per Kølster.

  • Per Koelster
    Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, kalder den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann en en seriøs problemknuser og brobygger.
Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo