cookie-og-privatlivspolitik
Med 113.017 besøgende var årets Roskilde Dyrskue det bedst besøgte nogensinde.
Med 113.017 besøgende var årets Roskilde Dyrskue det bedst besøgte nogensinde.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Publikumsrekord på Roskilde Dyrskue

Der var både rekord for besøgende på én enkelt dag og for det totale antal besøgende på årets Roskilde Dyrskue.
03. juni 2019 kl. 08:44 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Mange havde på fornemmelsen, at der var ekstra mange besøgende på årets Roskilde Dyrskue, som i år fejrede 50-års jubilæum. Og det er heller ikke helt ved siden af, for årets Roskilde Dyrskue blev det bedst besøgte nogensinde.

Fredag var der 33.339. Lørdag var der 46.545, hvilket er rekord for én enkelt dag, og søndag var der 33.133.

Det giver i alt 113.017, som dermed overstiger tidligere besøgstal med mange længder. Den tidligere besøgsrekord var fra 2011 og var på 97.085 gæster.

- Vi er helt overvældede over, at så mange har haft lyst til at besøge Roskilde Dyrskue. Og at det faldt sammen med jubilæumsåret er dejligt. Vi har haft tre fantastiske dage med mange glade gæster og udstillere, og det er forløbet uden de store uheld, selvom der var så mange gæster, siger Charlotte Frimer Petersen, sekretariatschef for Roskilde Dyrskue.

Vejret var i den grad også med Roskilde Dyrskue, som faldt sammen med sommeren begyndelse. Kun en smule støvregn fredag formiddag blev det til, eller var der skiftevis sol og skyer over Dyrskuepladsen.

Trods de mange mennesker havde samaritterne ikke det store at tage sig til. Det var mest småskrammer, plastre og høfeberpiller, som de hjalp publikum med.

- Vi har det altid meget fredeligt på Roskilde Dyrskue. I år har det næsten været helt usædvanligt stille, hvilket er heldigt, når der var så mange gæster.


Pres på vejene

Til gengæld var der et stort pres på vejene og indgangene, og særligt lørdag mellem klokken 10.00 og 14.00 var der lange køer ved alle fire indgange.

- Vi måtte tilkalde ekstra mandskab til indgangene, og to steder åbnede vi en ekstra port. Mange gæster har også oplevet kø på vejene, som politiet har forsøgt at regulere. Det følger med et stort besøgstal. Vi har desværre haft gæster, som vendte om, fordi der var for stort et pres på vejene, og det er vi ærgerlige over, siger Charlotte Frimer Petersen.

De høje besøgstal betød også, at man i løbet af lørdagen løb tør for parkeringspladser, så folk begyndte at parkere rundt om i Roskilde og gik hen til Dyrskuepladsen.

- Vi bliver selvfølgelig nødt til at se på, hvad vi gør fremover, hvis vi igen får så mange gæster, om vi kan åbne et ekstra areal, man kan parkere på, og have større kapacitet ved indgangene, siger hun.

Overordnet set blev dyrskuet dog vellykket med mange interessante aktiviteter for børn og voksne.

- Vi er stolte over den måde, vi har fået vores aktiviteter strikket sammen på, så det har været fagligt interessant for børn og voksne både i dyredelen, maskindelen og fødevaredelen. Jeg tror, Roskilde Dyrskue 2019 vil blive husket for året, hvor vi havde en kunstudstilling, guldmalede traktorer i Roskilde, en rytterstafet, kronprinsesse Marys besøg, et år med lange køer til madboderne, DM i Grill, Dancing Diggers, og året hvor e-sport var med for første gang. Summen af det hele gør, at vi har haft mange interessante aktiviteter for publikum, slutter Charlotte Frimer Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce