Annonce
Landbrug

Udbytterig bustur til Overgaard Gods

De 140 deltagere på busturen til Overgaard Gods nød efter ankomsten en sammenkogt ret med nye kartofler fra den lokale kro i godsets store værksted. Foto: Privatfoto

140 landmænd fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster besøgte forleden Overgaard Gods.

Både oplevelsesmæssigt og fagligt blev det en meget udbytterig dag for de 140 østdanske kunder hos Overgaard Gods? agro-afdeling, der torsdag 21. juni deltog i en bustur til godset ved Mariager Fjord nord for Randers.

Det var en tur for de morgenduelige, da turen gik fra Nybøllegård ved Stege klokken kvart over seks. De øvrige deltagere stod på de to dobbeltdækker-busser på Iselingen Gods ved Vordingborg, ved Næstvedhallerne samt på Stop 39 ved Slagelse.

Vel ankommet til Overgaard Gods havde deltagerne lejlighed til at se maskinparken. Desuden var der en rundtur på det 1.802 hektar store markbrug, der drives pløjefrit.

I alt dækker Overgaaard Gods et areal på 2.376 hektar - Danmarks største jordareal samlet på ét sted. Desuden ejer godset Dronninglund Storskov på 990 hektar. Knap 1.000 hektar af markbruget befinder sig på tidligere havbund, der blev inddæmmet i første halvdel af 1960?erne af godsejer Flemming Juncker. De inddæmmede arealer vandes via åbne grøfter og kanaler.

Med på busturen til Overgaard Gods var også planteavlskonsulent Ole Schou fra VKST. Han holdt et indlæg om tørken i Europa og afregningsmodeller for korn. Desuden var der en præsentation af de udvidelser øst for Storebælt, Overgaards agro-afdeling har gennemført indenfor det seneste års tid.
I Køge har man etableret kornmodtagelse med lagerplads til 10.000 tons gennem købet af Køge Korns kornfaciliteter. På Falster er der etableret en kornmodtagelse på Skjørringe Gods ved Stubbekøbing - her med lagerplads til 16.000 tons.

Også på Iselingen Gods ved Vordingborg sker der noget. Her er der i øjeblikket ved at blive opført en ny kornhal, så lagerkapaciteten på stedet øges fra 28.000 tons til omkring 40.000 tons. På Møn supplerer Overgaard fra den kommende høst faciliteterne på Nybøllegård med en nyetableret korn- og rapsmodtagelse på Kostervig. Her rådes der over en lagerkapacitet på 15.000 tons - med mulighed for at udvide til 25.000 tons.

Både oplevelsesmæssigt og fagligt blev det en meget udbytterig dag for de 140 landmænd fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster, der deltog i busturen til Overgaard Gods. Her fortæller agrochef Claudio Pelsen om godset og dets aktiviteter. Foto: Privatfoto
  • De 140 deltagere på busturen til Overgaard Gods nød efter ankomsten en sammenkogt ret med nye kartofler fra den lokale kro i godsets store værksted. Foto: Privatfoto
  • Både oplevelsesmæssigt og fagligt blev det en meget udbytterig dag for de 140 landmænd fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster, der deltog i busturen til Overgaard Gods. Her fortæller agrochef Claudio Pelsen om godset og dets aktiviteter. Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof